Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

Вчора ситуація в зоні АТО стабілізувалася: противник зменшив кількість збройних провокацій проти українських військових.

Водночас Мінські угоди з боку бойовиків і далі не виконуються: вчора наші позиції 17 разів були обстріляні зі 120-мм мінометів, 6 разів – зі 122-мм гармат, двічі – з танків. Нахабність бойовиків не залишається непокараною: у наших бійців достатньо засобів для ефективної протидії агресору. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Маріупольському напрямку точкою найбільш запеклого зіткнення сил АТО з бойовиками залишається с. Широкине – вчора бій там тривав практично цілий день. НЗФ обстрілюють наші позиції з підконтрольних територій, зокрема с. Саханка та східної частини самого Широкиного. Через агресію противника наші військові відкривали вогонь у відповідь, і відбили всі атаки без втрат.

На Донецькому напрямку ворог проявляв активність в районі Донецького аеропорту та західних передмістях Горлівки. Противник широко застосовує заборонене озброєння і безуспішно намагається просунутися вперед. Злагодженість дій та професіоналізм наших воїнів не залишають окупантам жодного шансу.

На Луганському напрямку, в районі сел. Золоте відбулося бойове зіткнення сил АТО з бойовиками. Противник відкрив вогонь по нашому блокпосту з гранатометів та стрілецької зброї, проте українські військові влучним вогнем у відповідь змусили ворога відступити.

Вчора було зафіксовано 5 польотів ворожих БПЛА на Донецькому і Маріупольському напрямках.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено.

За даними розвідки, ватажки НЗФ готують масштабну криваву провокацію: у День Перемоги, 9 травня, бойовики мають наміри розстріляти мирну демонстрацію в Донецьку. У цьому терористичному акті ворог заздалегідь звинуватить сили АТО, і використає кров мирних мешканців Донбасу як привід для масованого наступу на українські позиції в районі н.п. Широкине, Піски і Станиця Луганська.

До навчальних центрів ЗСУ прибувають мобілізовані військові

Після співбесіди та медогляду військовозобов’язаних розподіляють по навчальних підрозділах. При цьому обов’язково враховується військово-облікова спеціальність, цивільний фах та власні побажання мобілізованих. Усіх військовослужбовців забезпечують форменим одягом та іншим необхідним майном. З першого ж дня служби нараховується грошове забезпечення. Після завершення підготовки мобілізованих, ЗСУ поповняться танкістами, десантниками та бійцями механізованих військ.

11121415GEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERA

Військові музиканти підтримують бойовий дух підрозділів, що стоять на передовій

Військовий оркестр Кіровоградського гарнізону провів кілька концертів для захисників Маріуполя. Черговий тур музикантів пройшов польовими таборами воїнів АТО. До репертуару оркестру входять як класичні музичні композиції, так і українські народні пісні. Військові музиканти самі виступили з ініціативою підтримати бійців, що обороняють Маріуполь.
Концерт став доброю нагодою порадувати місцевих мешканців і налагодити гарні стосунки між мирними мешканцями та армією.

212223242526
За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар