11-річний Андрійко бореться за життя. Потрібна кров і матеріальна допомога (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

11-річний Андрій з Долинської бореться за життя в обласній лікарні. Він отримав ураження струмом і термічні опіки. Загалом уражено більше 60% шкіри. Хлопчик забинтований від шиї і до п’ят. Згоріли деякі м’язи. Лікарі прогнозують ампутацію руки. Щоб вижити, хлопчику потрібно багато грошей, а також донорів крові для плазми (будь-яка група крові) і для переливання – рідкісна 4-негативна. 

Як розповіла мама Андрія – Марина, – дитина постраждала 19 квітня. Тоді Андрій з його другом Олексієм поверталися додому з прогулянки. Йшли, зрізуючи дорогу через колії на залізничній станції. Перелазити зчеплення між вагонами потяга. У цей час на станцію зайшов чи то ще один склад, чи то просто електровоз, і, як каже жінка, «дав розряд». Через це Андрія вдарило струмом напругою 27 тис В.! Крім електротравми на хлопчику загорівся одяг і він отримав термічні опіки.

Палаючого хлопчика побачив працівник станції. Він загасив полум’я, викликав міліцію і швидку. Андрія привезли до Кіровоградської обласної лікарні в реанімацію у ніч з 19 на 20 квітня. Кілька діб він пробув у комі. Потім хлопця перевели в опікову реанімацію.

У мами хлопця – Марини – вже пересадили шкіру зі обох ніг. Тепер до операції з пересадки готується батько. Андрій має рідкісну групу крові – 4-негативна, запаси якої в Кіровограді вже закінчилися. Тому негайно потрібні донори.

Загалом, якщо Андрія не переведуть в профільну опікову лікарню, шансів у нього немає, навіть якщо виконають ампутацію рук. Така лікарня є в Києві. Питання в підготовці документів, самого пацієнта, у виділенні реанімобіля для транспортування, коштів на лікування.

Для тих, хто може допомогти грошима, номер картки Приватбанку:
Антонова Марина Павлівна 5577 2126 0185 0269
Бажаючі здати кров можуть звернутися в обласну лікарню, 8 поверх, з 10 до 13 год., при собі мати паспорт.
Для зв’язку телефон мами Марини: 097-235-08-49

Поширити:

Залишити коментар:

коментар