У Кіровограді обговорили проблеми Державного реєстру виборців (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 28 квітня у приміщенні районного Будинку культури відбувся круглий стіл на тему «Перспективи покращення громадського контролю за веденням Державного реєстру виборців України напередодні виборів до місцевих рад».

Як повідомляє кореспондент Першої електронної газети, участь у засіданні взяли працівники райдержадміністрації, представники народних депутатів від Кіровоградщини, члени громадських організації і профспілкових комітетів, а також депутат Чернівецької обласної ради, яка прибула до Кіровограда спеціально на запрошення організаторів заходу.

Учасники круглого столу обговорювали основні аспекти розвитку Державного реєстру, міжнародні практики публічного контролю за веденням реєстрів.

Зокрема, експерт центру підтримки громадських ініціатив Михайло Городок акцентував увагу присутніх на негативних моментах минулих виборів, коли реалізувати своє виборче право не змогли  частково військові, переселенці з зони АТО і люди, які залишилися на окупованій території. За його словами, це є підставою для того, щоб взагалі визнати вибори не дійсними. Також він нагадав про звичну для України практику користуватися застарілими списками, у яких є як «мертві душі», так і люди, які давно змінили місце проживання.

Говорили і про те, чи варто робити реєстр виборців доступним для загального користування. Але більшість з присутніх висловилися проти, адже в такому разі виборці можуть піддаватися маніпуляції з боку осіб, зацікавлених у їхніх голосах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар