Туристичний сезон у Кіровоградському районі відкрили фестивалем

Культурно-туристичним фестом “Співай і мандруй” відкрили туристичний сезон у Кіровоградському районі.

Вчора, 26 квітня, на базі відпочинку “Рожевий слон” (с. Обознівка) під гаслом “Весна! Туризм! Патріотизм!” пройшов яскравий культурно-туристичний фестиваль “Співай і мандруй” за підтримки райдержадміністрації та меценатів – благодійного фонду Станіслава Березкіна “Добротвір”, депутатів райради Володимира Кухти  та Дмитра Петриги. На захід завітало чимало гостей з Кіровоградського району та міста Кіровограда.

Організатори заходу – відділ культури, туризму і культурної спадщини райдержадміністрації та ТОВ “Куба 2011” відзначили, що туризм в районі буде розвиватися, адже в планах – туристичні маршрути на велосипедах та ще багато інших цікавих заходів.

Голова райдержадміністрації Алла Поліщук під час відкриття фестивалю побажала всім гарно провести час, а також вручила начальнику відділу культури, туризму і культурної спадщини райдержадміністрації Ользі Ковальовій Почесну грамоту райдержадміністрації і районної ради з нагрудним знаком до неї.

Фестиваль розпочався виступами вокальних та хореографічних колективів району та поетичними читаннями. Для любителів спорту організували конкурси з перетягування канату та армспорту, які проводили відділ молоді і спорту райдержадміністрації спільно з Кіровоградською районною ДЮСШ “Колос”.

Для для дітей були організовані різноманітні майстер-класи, бажаючим робили патріотичний мейк-ап та зачіски. Конкурси для діток провели учасники студії виховання “Невгамовні” (керівник Анастасія Шимченко).

За сприяння директора обласного центра туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Андрія Лісоти було організовано справжнє “мотузкове містечко”. Також діяв патріотичний і дитячий майданчики, вчили туристичним навичкам, пригощали стравами традиційної кухні.

Цього дня на фестивалі допомагали і військовослужбовцям, які захищають країну на Сході. Всі гуртом плели маскувальну сітку, підготовку якої провела волонтер Наталія Васютинська. Також чимало бажаючих долучалися до благодійного ярмарку, на якому були представлені вироби декоративно-ужиткового мистецтва читачів редакції газети “Зоря”.

Культурно-туристичний захід видався насиченим. Організатори і надалі планують подібними та іншими заходами пропагувати туризм в Кіровоградському районі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар