Кіровоградці побували «В гостях у казки» (ФОТО)

Минулого тижня кіровоградцям випала унікальна можливість зануритися у світ сценічного дива та майстерності – на сцені обласної філармонії театр танцю «В гостях у казки» відзначив свій 33-ій День народження.

Відомим колективам завжди непросто святкувати свої іменини – ти у центрі уваги, друзі та шанувальники хочуть привітати, сказати тепле слово. Часу на творчість лишається вкрай мало, а хочеться все показати, поділитися набутками. От і виходить, що шоу-програма розтягується на 3-4 години, гості втомлюються, діти починають засинати. Але цього разу творці думали лише про мистецтво – і все було на найвищому рівні.

У центрі сценічного світу – танець і відчуття (це не просто пафосні слова, а реальний девіз кіровоградської школи естетичного виховання «В гостях у казки»: «любити танець у собі, а не себе у танці»). Два відділення концерту гармонійно розділили творчі набутки театру танцю за тематикою: 1 відділення – казково-дитячо-модерна тематика, 2 відділення – академічні надбання вихованців, народні танці.

У першому відділенні поміж гімнастичних етюдів та дитячих постановок «Ляльки», «Дощик», «Гноми» яскраво виділявся танець «Крик свободи». Його потужна енергетика і нестримний потяг молодих виконавців до чогось високого, недоступного наскільки полонили глядачів, що боязко було навіть поворухнутись. Чорно-червона кольорова гамма, різкі, але в той же час гармонійні рухи, змусили зал дихати в такт танцювальним па. У другому відділенні всіх підкорив гопак, який автори програми Ірина та Микола Русули назвали поетично «Українські візерунки».

Ірина та Микола Русули усе своє життя присвятили мистецтву та створенню своєї танцювальної казки. Їхньою творчою стежкою пішла і донька Аліна.

«Аліна з червоним дипломом закінчила Київський інститут. Її і на кафедрі пропонували лишитись, і в приватні школи закордон кликали вчити дітей танцювати, але вона вирішила повернутися додому, – розповідає Ірина Русул, ідейний натхненник і засновник колективу «В гостях у казки». –  Вона якось мені сказала цікаву фразу: «Чому я маю вчити чужих дітей? А наших тоді хто вчити буде?»

До того ж, якщо бути відвертим, рівень київських чи дніпропетровських чи вінницьких танцювальних дитячих шкіл значно нижчий, ніж кіровоградських. Наші «Росинка», «Пролісок», «В гостях у казках» постійно підтверджують свій високий мистецький рівень та майстерність перемогами на світових фестивалях. І я переконана, що якщо в тебе виходить якісно робити свою справу вдома, то варто її просто продовжувати і удосконалюватись».

Після 2-годинного театрально-танцювального шалу, засновники та ідейні натхненники колективу «В гостях у казки» подякували всім, хто так чи інакше підтримує їх: Новенську селищну раду, народного депутата України Станіслава Березкіна, обласну філармонію, а найголовніше – батьків маленьких танцюристів.

По закінченню концерту за кулісами обласної філармонії поціновувачі творчості, друзі та колеги привітали Ірину та Миколу Русулів з вдалим виступом і подякували за багаторічну працю на казковому театрально-танцювальному полі.

Благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір» також привітав танцюристів зі святом і презентував ноутбук, який значно полегшить шлях вихованців народного художнього колективу «В гостях у казки» у світ прекрасного.

 

 

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар