У Кіровоградському районі визначили найкращих туристів і неофіційні назви для району

Завершилися шості обласні відкриті змагання зі спортивних походів, присвячених постаті козака Мамая, які тривали з 21 по 25 квітня на території Кіровоградського району.

Відзначити кращих з п’ятнадцяти команд з Кіровоградщин та вручити нагородити прибули заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, голова райдержадміністрації Алла Поліщук, заступник департаменту освіти облдержадміністрації Алла Олійник, начальник відділу  освіти райдержадміністрації Світлана Крамаренко, директор обласного центра туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Андрій Лісота, Великосеверинівський сільський голова Анатолій Мороз.

Також Алла Поліщук оголосила переможця на креативну назву Кіровоградського району – нею стала знам’янська команда.

“Звичайно, у районі триватиме чимало дискусій відносно нової назви. Та все ж таки хочу подякувати знам’янській команді за креативність. Найвищої оцінки від членів журі заслужили такі запропоновані назви команди зі Знам`янки: «Мамайвольський район» – від Мамай і Воля, «Степославний район» від Степ і Слава, «Привітностеповий район» – від привітної зустрічі з місцевим степовим населенням”, – відзначила Алла Поліщук, вручаючи подарунок переможцям.

Далі заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та організатори змагань вручили нагороди за туристичний професіоналізм. У номінації «Спортивні походи» за зайняте третє місце нагородили Новгородківський район, за зайняте друге місце – команду міста Олександрія, за перше місце –  команду обласного центру туризму.

У класі «Краєзнавча експедиція» третє місце у загальнокомандному заліку посіла команда Кіровоградського району, друге – команда міста Знам’янка, перше – команда Новгородківського району.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар