Кіровоградцям показали мініатюри техніки Другої світової війни (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 25 квітня, проходила у галереї «Єлисаветград» відкрилась виставка-конкурс історико-технічного стендового моделізму, присвячена 70-річчю перемоги у Другій світовій війні.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, цього року виставка відкривається вдруге. Ініціатором та організатором виставки є Громадська організація “Клуб ІТСМ» у Кіровоградській області.

На експозиції було презентовано: маленькі літачки, танки, автомобілі, бронетранспортери, кораблі, підводні човни та повноцінні мініатюри, як виявилось кропітка праця. Це моделі техніки, що використовувалася як радянськими та союзницькими військами, так і нацистською Німеччиною. Є серед них як пластикові, зібрані з готових наборів, що продаються в спецмагазинах, так і виготовлені з картону, металу, тощо. Майстер Валерій Чурбанов, розповів, що для виговлення однієї мініатюри потрібно три місяці.

Найменший учасник конкурсу шестирічний Артур зробив свій перший літак для виставки. Батько з гордістю розповідав про сина та про його захоплення.

Костянтин Мальонка займається моделізмом літаків ще з середньої школи. За багато років навчився збирати літак за два вечора. «Моделізм, як малювання картини. Є настрій – зробив», – зазначив Костянтин.

Серед майстрів виставки і ректор КДПУ ім. В. Винниченка Олег Семенюк, який у шкільні роки теж займався моделізмом. «Зараз це можливість відпочити», – додав Олег Семенюк.

Продовженням презентації виставки була екскурсія до Кіровоградської льотної академії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар