Польські експерти долучаться до боротьби з корупцією в Україні

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Варшава направить до Києва своїх експертів у боротьбі з корупцією, повідомляє Польське радіо.

Фахівці з Польщі проаналізують українське антикорупційне законодавство, а також прибудуть до Києва, щоб допомогти протидіяти хабарництву на місцях.

Такої домовленості досягли під час своєї зустрічі директор польського Центрального антикорупційного бюро (CBA) Павел Войтунік, українські прем’єр Арсеній Яценюк та міністри юстиції і внутрішніх справ.

Пан Войтунік зазначив, що Київ вже зробив перший крок у справі, визнавши, що хабарництво є проблемою в Україні, так як це зробили поляки кільканадцять років тому. Проте це лише початок, додав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Києву потрібно мати таку ж чітку антикорупційну стратегію, яка є у Варшави, і що Україна буде рада скористатися досвідом Польщі.

Як повідомляв VIDIA раніше, активісти «Варшавського Євромайдану» пікетували українське посольство в Польщі, протестуючи проти «застою реформ в Україні».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар