Кіровоградцям розкажуть як контролювати вибори

У вівторок,  28 квітня,об 11:00 у приміщенні районного Будинку культури відбудеться круглий стіл на тему «Перспективи покращення громадського контролю за веденням Державного реєстру виборців України напередодні виборів до місцевих рад».

У ході круглого столу обговорюватимуться основні аспекти розвитку Державного реєстру, міжнародні практики публічного контролю за веденням реєстрів. Одним з основних завдань зустрічі є обговорення питання відкритості Державного реєстру та контролю за складанням списків виборців: які персональні дані Державного реєстру виборців повинні бути відкритими для суб’єктів виборчого процесу та яким чином це можливо забезпечити?

Також будуть обговорюватись наступні питання:

1. Обговорення проблеми ідентифікації в Україні у широкому контексті, а також конкретних ідентифікаторів, які мають або можуть бути відкритими у Державному реєстрі виборців.

2. Запровадження ідентифікаційної картки громадянина України: крок до електронного голосування, дистанційного управління виборцем своїми персональними даними.

3. Чи потрібно сприяти реєстрації переселенців, з метою їх участі у голосуванні під час місцевих виборів.

До участі в обговоренні оптимальної моделі роботи Державного реєстру виборців України запрошуються представники органів ведення Державного реєстру виборців, представники влади, громадські організації, політичні партії, ЗМІ та всі зацікавлені в темі дискусії.

Контакти особи, відповідальної за проведення заходу: Любов Бакаленко , телефон – (050)5454583, E – mail – medianetpost@gmail.com

Адреса районного Будинку культури: м. Кіровоград, вул. Дарвіна, 23

Кампанія «Кожен голос важливий» ініційована Центром підтримки громадських ініціатив в рамках проекту «Підвищення рівня прозорості державного реєстру виборців України» в партнерстві з Міжнародним Республіканським Інститутом за фінансової підтримки уряду Канади та впроваджується за участю департаменту міжнародних справ, торгівлі та розвитку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар