Сергій Лавриненко: «Турнірна таблиця відображає проведену нами роботу у зимове міжсезоння»

Навряд чи хто очікував, що «Зірка», яка невдало провела першу половину чемпіонату України, і, як наслідок, на зимове міжсезоння пішла на 14-му місці, так надзвичайно успішно продовжить виступи у весняній частині, завдаючи поразок командам із верхньої частини турнірної таблиці. П’ять ігор – п’ять перемог і стрімкий злет на шосте місце.
Причинами такого успіху з клубною прес-службою поділився виконуючий обов’язки головного тренера кіровоградської «Зірки» Сергій Лавриненко.

– Турнірна таблиця відображає проведену нами роботу у зимове міжсезоння. Ми знайшли потрібні слова і взаєморозуміння, налагодили з футболістами атмосферу всередині колективу. Ми всі намагаємося працювати на результат, тому створили добру конкуренцію, провели селекційну роботу, зуміли укомплектуватися тими футболістами, якими прагнули, тому це дало той результат, який ми зараз бачимо. Але треба доводити невипадковість нашого успіху у кожній грі та демонструвати якісну гру. Ми були винними і перед вболівальниками, і перед нашим президентом, тому зараз з подвійною самовіддачею виходимо на кожну гру та доводимо, що ми команда, яка готова вирішувати поставлені керівництвом клубу задачі.

– Які підходи Ви знайшли до гравців, що змінили мікроклімат у колективі, психологію футболістів?

– Хлопці побачили, що в нас є дорога з двостороннім рухом. Ті проблеми, які в них були, ми вирішуємо, допомагаємо у будь-яких питаннях: сімейних, побутових, ігрових. Футболісти бачать, що про них турбуються. Ми разом відпочиваємо, різні заходи відвідуємо. Ми дійсно живемо єдиною спортивною родиною. Відповідно змінилася їхня психологія, зріс ступінь довіри і це відображається на полі.

– Нападник «Зірки» Олексій Чичиков  після міжсезоння демонструє дива результативності, забиваючи у кожному матчі, в чому секрет?

– Олексій справді зараз набрав гарну форму і вже з 10-ма голами увійшов до трійки кращих бомбардирів першої ліги. Забивати – обов’язок нападника. Переконаний, що підсилення в атакувальній лінії, збільшення конкуренції пішло на користь команді, і Олексій зараз успішно це доводить у кожній грі від старту весняної частини чемпіонату.

– «Олександрія» з 52-ма очками утримує перше місце у чемпіонаті, випереджаючи дніпродзержинську «Сталь» на 6 очок, з якою наша команда зустрічатиметься завтра…

– Якщо наші земляки перші, то по праву займають це місце. Нас ще очікує друге дербі з колективом Володимира Шарана. Ігри команд Кіровограда та Олександрії історично займають окреме місце в усіх чемпіонатах. Загалом же до кінця чемпіонату ми будемо боротися за кожне очко з усіма суперниками незалежно від того допомагатимемо цим комусь чи навпаки заважатимемо.

За матеріалами офіційного сайту ФК “Зірка”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар