Оголошено імена лауреатів обласної краєзнавчої премії ім. Ястребова

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора, 23 квітня, відбулося підсумкове засідання журі обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова, яка присуджується щороку на конкурсній основі за кращі науково-дослідницькі, науково-популяризаторські роботи з питань історії, культури та природи Кіровоградщини, а також музейним установам, працівникам музейних установ за особистий внесок у розвиток музейної справи.

Як повідомляє прес-служба обласної ради, за результатами таємного голосування лауреатами  премії у 2015 році стали:

у номінації “Наукові дослідження з історії та етнографії краю” – Вадим Смотренко, наукове видання “Сталеві мережива маленького Парижа”;

у номінації “Краєзнавчі розвідки з історії міст і сіл області” – Віктор Похиленко, історико-документальне видання “Танець між небом і землею”;

у номінації “Популяризація історико-культурної та природничої спадщини краю, розвиток музейної справи” – авторський колектив у складі Андрія Надєждіна, Віктора Присяжнюка, Костянтина Гнойового, “Народний музей визволення Кіровоградщини”.

18 травня 2015 року в Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відзначення лауреатів обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова. Одночасно з премією вручається диплом лауреата, скульптура “Степовий орел” і нагрудний знак.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар