Камери спостереження приваблюють крадіїв

© pixabay.com

Затримано зловмисників, що викрадали технічні засоби – близько 20 камер відеоспостереження, з будівель аптек, банківських установ та магазинів обласного центру. За вчинене крадіям загрожує до п’яти років позбавлення волі.

– Повідомлення про крадіжки камер відеоспостереження почали надходили до Кіровоградського міськвідділу міліції у березні, – розповів т.в.о. начальника міськвідділу Володимир Гавриленко. – У результаті проведення низки заходів правоохоронці встановили особи зловмисників. Ними виявилися двоє товаришів 22 та 27 років.

Вдень чоловіки блукали вулицями обласного центру й видивлялися місця, де встановлені камери. Вночі, приховавши обличчя, зривали техніку з кріплення. Крадене зловмисники збували. Для покупців вигадували «легенду» про те, що нібито вони розбирають будинок, а техніка для спостереження їм більше не потрібна. Отримані від продажу кошти у сумі 100-200 гривень чоловіки витрачали на власні потреби.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років, повідомляє Кіровоградський МВ УМВС України в Кіровоградській області.

Раніше обидва зловмисники вже притягувалися до відповідальності: один за скоєння пограбування, інший – за зберігання наркотичних засобів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар