Російські бойовики обстрілюють українські позиції (РНБО)

Незважаючи на Мінські домовленості і роботу спостерігачів ОБСЄ, бойовики не припинили провокації з використання заборонених видів озброєння проти наших військовослужбовців. Зокрема, вчора було зафіксовано 8 обстрілів наших позицій зі 120-мм мінометів на багатьох ділянках лінії зіткнення.

Точки найбільш запеклого протистояння в зоні АТО за минулу добу:

На Маріупольському напрямку епіцентром зіткнення залишається с. Широкине. Тут бойовики, окрім широкого арсеналу стрілецької зброї, застосували проти наших бійців танк.

На Донецькому напрямку бойовики були активними в районі аеропорту та у передмістях Горлівки, зокрема у Ленінському зафіксовано роботу ворожих снайперів, а у селищі Перше Травня – обстріл зі 122-мм гармати.

На Луганському напрямку вчора було достатньо спокійно: поодинокі збройні провокації бойовиків зі стрілецької зброї зафіксовано в районі міст Золоте та Щастя. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Ворог активізував повітряну розвідку: за інформацією Державної прикордонної служби, вчора у зоні АТО було зафіксовано 17 польотів БПЛА противника. Також на адміністративній межі  з окупованою Автономною Республікою Крим  українські прикордонники виявили політ вертольота Мі-8, ймовірно ЗС РФ, який порушив повітряний простір України.

Бойовики поповнюють свої лави за рахунок злочинців

За оперативною інформацією, до 9 травня ватажки бандформування «ДНР» планують оголосити амністію для засуджених, що відбувають покарання на окупованій території. Ця акція проводиться з метою залучення нових членів до лав НЗФ.

Українська армія підвищує свої бойові навички

Моряки-прикордонники Одеської морської охорони провели тренування зі стрільбами й надання першої медичної допомоги у бойових умовах. Прикордонників навчали фахівці-волонтери з військовим досвідом, які провели заняття з тактики ведення бою – як на відкритих місцевостях, так і у міських умовах. У сферу завдань бійців, які вже мають досвід служби у зоні АТО, входять боротьба з піратством, контрабандою і браконьєрством.

Україна докладає усіх зусиль, щоб забезпечити наших військовослужбовців гідним житлом.

У Львівському гарнізоні здано в експлуатацію 64-квартирний будинок для наших військових – як солдатів, так і офіцерів. Третину помешкань отримали родини військових-учасників АТО, а також ті, хто отримав важкі поранення під час боїв за незалежність України.

212223242527

Наші силовики попередили масштабну диверсію на Луганщині.

20 квітня у м. Лисичанськ було виявлено вибухівку під автомобільним мостом, що поблизу заводу «ЛисМаш». Завдяки професійним діям співробітників міліції, ЗСУ та ДСНС, ніхто не постраждав, а важливий міст залишився цілим, попри плани зловмисників. Після розмінування мосту між бетонною плитою та дорожнім покриттям піротехніки вилучили 124 тротилові шашки, 120 амонітових шашок, 160 кг пластиду та 5 електродетонаторів. Правоохоронці встановлюють особи диверсантів.

3132

Українські силовики затримали кількох бойовиків

Один із них – колишній правоохоронець, який отримав у бандитів прізвисько «Лісоруб». Він зрадив Батьківщині і корегував ворожі артилерійські обстріли по населених пунктах Мар’їнського району Донеччині, звідки й сам родом. Зібрану інформацію злочинець за гроші передавав чоловіку на прізвисько «Малий», що є ватажком однієї з «казачих» банд у складі НЗФ «Всєвєлікоє Войско Донскоє».

Інший затриманий – бойовик «ДНР» на прізвисько «Толік», який неодноразово чинив збройні напади на бійців сил АТО, та патрулював зі зброєю в руках населені пункти Тельманівського району Донеччини.

Наші силовики підтримують вимушених переселенців з окупованих територій

Бійці зведеного загону закарпатської міліції, які несуть службу в Артемівську, вирішили поділитися своїми продовольчими запасами та медикаментами з мешканцями українського Донбасу, які найбільше потребують допомоги. Частину продуктів передали до 2-ї міської лікарні, де лікуються поранені військові, та мирні мешканці, що постраждали від бойових дій.

414243

Світ допомагає Україні та Донбасу

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петером Маурером. За словами керівника організації, Червоний Хрест готовий збільшити кількість вантажівок з гуманітарним вантажем для нашої країни. Діяльність Комітету вУкраїні є однією з п’ятьох найбільш масштабних та пріоритетних операцій в світі, а бюджет МКЧХ в Україні в 2015 році сягне 84,5 млн доларів США.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар