У Світловодську відбудеться всеукраїнський пленер для живописців

З 28 кітня до 10 травня 2015 року галерея «Єлисаветград» вперше проводить пленер. Подібні зустрічі художників передбачається проводити щорічно в найкрасивіших місцях області. Старт відбудеться у місті Світловодську.

Унікальність цього проекту полягає в тому, що в ньому беруть участь художники, які представляють ту чи іншу школу живопису, повідомляють співробітники галереї.

Першими до участі запрошені художники Одеси, адже одеську організацію Національної спілки художників України очолює виходець з Кіровограда, народний художник України Анатолій Горбенко. Разом з ним у пленері візьмуть участь Святослав Горбенко, Анатолій Кравченко, Наталія Лоза, Петро Нагуляк, Володимир Соколюк, Олена Аль-Хадж, Сергій Лозовський. У пленері також візьмуть участь кіровоградські художники Анатолій Шаповалов і Валерій Давидов. А приймати естафету для майбутнього пленеру приїде представник дніпропетровської школи живопису голова спілки художників Дніпропетровська Василь Мірошниченко.

Передувати відкриттю пленеру буде велика виставка учасників пленеру «Одеса – джерело натхнення», відкриття якої заплановане на 28 квітня 2015 о 15-00 в галереї «Єлисаветград», по вул.Пашутінській, 36, Кіровоград

Поширити:

Залишити коментар:

коментар