На «Світловодськпобут» чиниться рейдерський тиск?

14 та 15 квітня на світловодському підприємстві теплокомуненерго СП ТОВ «Світловодськпобут» робилися спроби рейдерського його захоплення, заявляють працівники цього підприємства.

Про це кореспонденту Першої електронної повідомив майстер теплової дільниці цього підприємства Олександр Покора.

За його словами, зранку 14-го числа на офіс підприємства, за адресою вул. Крупської, 2а, приїздив особисто міський голова Юрій Котенко і його перший заступник Сергій Філоненко разом із правоохоронцями та групою людей у цивільному.

Охорона підприємства пропускати їх на територію відмовилась. Аж поки не втрутився чільний гендиректор «Світловодськпобуту» Володимир Михайлик. Він повідомив прибулим, що перші особи міста, разом із представником правоохоронців, можуть увійти, решті – доведеться зачекати. «Мер відмовився від такої пропозиції і, написавши заяву до міліції, делегація напроханих гостей забралася геть. При цьому мер весь час координував з кимось свої дії, спілкуючись по мобільному телефону», – зазначив Покора, додавши, що в другій половині дня вранішній сценарій знов повторився.

Наступного дня, 15 березня, до прохідної підприємства приїхало вже кілька чоловік спортивної зовнішності. Вони, говорить Олександр Покора, намагались проникнути на територію разом із новим очільником підприємства, пред’являючи, при цьому,документи про рішення одного із співзасновників підприємства – Світловодська міська рада – про зміни його керівного складу.

«Охорона «Світловодськпобуту» візитерів не пропустила, які натомість пробули біля прохідної до самого вечора. Правоохоронці, які прибули за викликом, у конфлікт не втручалися, мотивуючи це тим, що «Світловодськпобут» в рівних частинах належить як місцевій громаді в особі міської ради, так і п/п «Політрейд». Тож вирішення ситуації може бути вирішено виключно у судовому порядку», – підсумував Олександр Покора.

Натомість віце-мер Філоненко, до якого також звернувся кореспондент «Першої електронної», посилаючись на завантаженість поточними справи, лиш коротко прокоментував: «Нічого надзвичайного не сталося – один із співзасновників СП ТОВ «Світловодськпобут» призначив нового керівника цього підприємства, що цілком відповідає його статутові».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар