Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

Ситуація в зоні АТО дещо стабілізувалася. Водночас провокативні обстріли позицій сил АТО з боку противника не припиняються, в тому числі – зі зброї, що підлягає відведенню від лінії розмежування.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник штабу Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко, лише вчора НЗФ 9 разів застосували 120-мм міномети, двічі – 122-мм гармати, а також двічі – танки.

Точками найбільш запеклого протистояння вчора були:

на Маріупольському напрямку – село Широкине;

на Донецькому напрямку – район аеропорту, а також передмістя Горлівки (Майорськ та Кірове);

на Луганському напрямку – смт Донецький, що поблизу Бахмутської траси.

Україна сумлінно дотримується умов перемир’я та Мінських домовленостей, але у разі спроб ескалації з боку бойовиків, українські військовослужбовці завжди дають гідну відсіч ворогу.

Водночас бойовики демонструють, що налаштовані на подальші бойові дії.

Міжнародні спостерігачі з ОБСЄ зафіксували військові тренування бандформування «ЛНР» у селі Успенка на окупованій частині Луганщини з залученням 10 танків і 30 БТР та вантажівок. Крім того, під час візиту спостерігачів до одного з місць зберігання відведеної зброї так званої НЗФ «ДНР», чотирьох 152-мм гармат не було на місці. Також спостерігачі помітили два танки Т-72 біля селища Гірне, яке знаходиться на окупованій території.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 6 – було поранено.

Бойовики крадуть у молодих українців майбутнє.

У м. Луганську за вказівкою злочинної організації «Міністерство державної безпеки ЛНР» керівники місцевих шкіл змушують вчителів збирати інформацію про дітей з випускних класів, які бажають пройти Зовнішнє незалежне оцінювання і потім вступити до українських університетів. Ватажки бойовиків вимагають провести «роз’яснювальні бесіди» з учнями та їх батьками з метою змусити їх вступити до ВНЗ на окупованій території, чиї документи про освіту не будуть визнані жодною країною світу, або поповнити лави бойовиків.

Українські спецслужби позбавляють бойовиків джерел фінансування.

Контррозвідка спільно з Державною службою фінансового моніторингу заблокували 550 тисяч доларів США та 1 мільйон 240 тисяч гривень на рахунках члена бандформування «ЛНР», які зберігалися в одному з українських банків. Фінансовий махінатор називає себе «міністром будівництва та житлово-комунального господарства ЛНР». Вилучені кошти передбачалися для фінансування бойовиків та низки диверсій.

Українські захисники вирушають на передову.

У зону проведення антитерористичної операції вирушили бійці батальйонної тактичної групи однієї з бригад Збройних Сил України. Десантників вийшли провести рідні, знайомі, волонтери та небайдужі українці. Як повідомив командир підрозділу, всі військовослужбовці забезпечені обмундируванням та необхідними речами. Десантники пройшли вишкіл на полігоні та відпрацювали необхідні дії у складі підрозділів.

DIGITAL CAMERADIGITAL CAMERADIGITAL CAMERADIGITAL CAMERA

Учора, 15 квітня, працівники міліції Тернопільщини вирушили на Схід. Півсотні бійців змінять своїх побратимів у зоні проведення антитерористичної операції. У складі загону є і новачки, і вже досвідчені правоохоронці, які не вперше вирушать на східні рубежі. Тернопільські міліціонери продовжать роботу своїх колег: чергуватимуть на блокпостах та стежитимуть за громадським порядком. Загін бійців повністю укомплектований новою формою та засобами захисту. Волонтери та підприємці краю допомогли забезпечити міліціонерів необхідними продуктами харчування.

2122232425

Правоохоронці Івано-Франківщини вирушили до зони АТО. Майже сотня міліціонерів мають досвід кількох відряджень до східного регіону України, тож і самі добре усвідомлюють відповідальність покладених на них обов’язків, і налаштовують на службу у незвичних умовах «новачків». Прикарпатські правоохоронці, перебуваючи у службових відрядженнях в Маріуполі, щоразу підтверджували свій професіоналізм, отримували схвальні відгуки та подяки за добросовісну службу.

3132333435363738

Сьогодні розповідаємо про ще одного справжнього героя з передової.

Бійці 95-ї аеромобільної бригади ЗСУ завжди з кращого боку проявляли себе в найгарячіших точках зони АТО. У липні-серпні 2014 року тривали важкі бої за стратегічну висоту Савур-Могила. Зведену штурмову групу очолив командир батальйону майор Олександр Порхун. Під його керівництвом наші бійці взяли висоту з найменшими втратами і самовіддано утримували її. Піл час бою Олександр був контужений, але продовжував командування військами до успішного завершення операції.

Офіцер каже, що в будь-якій ситуації потрібно зберігати холодний розум та залишатися людиною. Зараз, в часи затишшя, Олександр докладає всіх зусиль для того, щоб його підопічні отримали належний соціальний захист та статус учасника бойових дій. За словами героїчного офіцера, його люди налаштовані йти до самої перемоги та встановлення миру в Україні.

За виконання бойових завдань чимало десантників отримали високі державні нагороди, а майор Порхун був удостоєний звання Героя України.

41

Поширити:

Залишити коментар:

коментар