У Новій Празі з’явиться пам’ятна стела з іменами загиблих воїнів-визволителів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Алея Слави в центрі Нової Праги може поповнитися ще одним скорботним об’єктом. До 9 травня тут планує встановити 12 пам’ятних стел на честь загиблих воєнів-земляків, які полягли у період Другої Світової війни.

Як повідомив Першій електронній газеті селищний голова Ольга Горбенко, на стелах також планують викарбувати імена майже тисячі новопражців, які загинули під час однієї із найкровопролитніших війн минулого століття. Стели мають розташувати вздовж Алеї Слави.

«Ідея їх встановлення з’явилася ще у 2012-му. Кілька років зволікали, бо не вистачало коштів, – повідомляє Горбенко. – Тепер напередодні святкування 70-річниці Перемоги та пам’ятних дат Великої Вітчизняної війни селищна рада повноцінно займається даним питанням. Подвиг земляків, які полягли в найтяжчій із воєн,  не буде забутим, а навпаки – увіковічнений в граніті. Велике спасибі всім тим, хто долучився до пошукової роботи і допоміг відновити списки загиблих воїнів-новопражців. Зокрема, представникам селищної ради, військкомату, краєзнавцям та активістам місцевої ветеранської організації. Окреме спасибі нашому земляку – ветерану Олександру Тихоновичу Чумаку, який доклав чимало зусиль до пошукової справи. Вічна слава загиблим і шана живим!! Хай не згасає пам’ять про героїв».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар