Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

Ситуація в зоні АТО залишається нестабільною – збройні провокації противника тривають на всіх напрямках. Вчора проти наших військових противник 16 разів застосував 120-мм міномети, двічі – 122-мм гармати, та тричі – танки.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник штабу Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко,найбільш активні перестрілки тривали в наступних точках:

на Маріупольському напрямку – с. Широкине та Павлопіль;

на Донецькому напрямку – сел. Гранітне, район Донецького аеропорту та передмістя Горлівки (Майорськ та Ленінське);

на Луганському напрямку – урочище Суходіл (Новоайдарський район), що неподалік Бахмутської траси.

Найбільш гаряче вчора було саме в передмістях Донецька – Авдіївці, Опитному та Пісках. На цю ділянку оборони припадає понад половина епізодів порушення режиму тиші з боку противника. Водночас інформація про обстріли наших позицій фосфорними боєприпасами не відповідає дійсності. Ця новина вчора була розповсюджена у мережі Інтернет для поширення панічних настроїв.

Противник веде активну повітряну розвідку – за минулу добу зафіксовано 8 польотів ворожих БПЛА. Водночас вчора українські сили протиповітряної оборони збили 1 ворожий безпілотник поблизу села Тепле, що на північ від Станиці Луганської.

За минулу добу внаслідок бойових дій 6 українських військовослужбовців загинуло, 12 – отримали поранення.

Проросійські бойовики продовжують терор на території Донбасу.

Внаслідок обстрілу зі 120-мм мінометів поблизу населених пунктів Ленінське та Кірове (неподалік Горлівки) постраждали двоє підлітків – 17 і 14 років. Зараз підлітки у лікарні, їх життю нічого не загрожує. Це далеко не перший випадок, коли бандформування обстрілюють населені пункти уздовж лінії розмежування. Головна мета таких провокативних акцій – зрив мирного врегулювання конфлікту та дискредитація ЗСУ.

За даними розвідки, незважаючи на Мінські домовленості, керівництво бандформування «ДНР»має намір перекинути реактивні установки«Град» з м. Торез до Горлівки.

На Харківщині затримано групу особливо небезпечних диверсантів.

У результаті спеціальної операції 12-13 квітня СБУ спільно з прокуратурою Харківської області знешкодила 11 диверсантів, що причетні до вчинення терористичних актів у місті та області. Бойовики підозрюються у низці провокацій і диверсій, зокрема обстрілі центрального офісу одного з комерційних банків та Харківського обласного військкомату у серпні минулого року, а також організації вибуху біля офісу волонтерської організації в лютому та підриві залізничної цистерни у квітні. Координатором банди був керівник харківської сепаратистської організації «Оплот» Євген Жилін, який наразі перебуває в розшуку і ховається у Росії.

Оперативники вилучили у диверсантів чималий арсенал зброї: гранатомети РПГ-7, реактивні вогнемети МРО-А, автомати Калашникова, підствольні гранатомети, снайперську гвинтівку Драгунова, пістолети, кілька мін, велику кількість вибухової речовини пластиду, набої, холодну зброю. Усе це було ввезено в Україну контрабандним шляхом.

111213141516

Спецоперація на Харківщині триває – кожного злочинця буде притягнуто до відповідальності.

Силовики вилучають підпільні арсенали у зоні АТО.

У м. Лисичанськ наші правоохоронці виявили 116 тротилових шашок та бікфордові шнури, 3 гранатомети, 6 протипіхотних мін та набої. Небезпечну знахідку знайшли в гаражі.

Україна дбає про своїх героїв, які вірно захищають Батьківщину.

Учора поранених бійців, що перебувають у Головному військово-клінічному госпіталі, привітала зі святами дружина Президента України. Наразі у госпіталі перебувають тяжкопоранені учасники АТО, які брали участь у важких боях під Дебальцевим, Щастя та за Донецький аеропорт. Один з військових – Денис Голоднюк, який був поранений під час боїв за Слов’янськ. Цього року Денис сказав, що зустрічає свято не тільки з сім’єю, але і з тисячами українців, які надають посильну допомогу. Підтримка військовослужбовців з боку влади та патріотичних громадян допомагає нашим героям вилікуватись і відновити сили якомога швидше.

212223242526

Також учора у Запоріжжі відбулася урочиста церемонія нагородження мужніх військовослужбовців, які гідно виконували бойові задачі на сході України. Зокрема, солдат Кирил Іванцов та старший солдат Станіслав Опашко були нагороджені орденами «За мужність» III ступеня.

І ще одна історія про мужнього і винахідливого учасника АТО.

Водій-ас на трофейному «Уралі» врятував понад 70 побратимів. В лютому цього року боєць спецбатальйону «Чернігів-1» Олександр з-під Дебальцевого вивіз понад сімдесят бійців на вантажівці, захопленій у противника. Крім міліціонерів зведеного загону Чернігівщини, на ньому врятувалося чимало воїнів Збройних сил, адже дорогою водій підбирав усіх, хто просився «на борт». Жоден із них не загинув і не був поранений.

3132

Поширити:

Залишити коментар:

коментар