Верховна Рада змусила банки повертати депозити за вимогою вкладників

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Верховна Рада України ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо умов повернення строкових депозитів) (№ 1195). За дане рішення проголосували 226 із 338 народних депутатів,зареєстрованих у сесійній залі.

Як повідомляє УНІАН, цим законом внесено зміни до Цивільного кодексу України, відповідно до яких, за договором банківського вкладу на вимогу банк зобов’язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника.

За договором банківського строкового вкладу банк зобов’язаний видати вклад та нараховані проценти за цим вкладом зі спливом строку, визначеного у договорі банківського вкладу. Повернення вкладнику банківського строкового вкладу на його вимогу до спливу строку або до настання інших обставин, визначених договором, можливе виключно у випадках, коли це передбачено умовами договору банківського строкового вкладу.

Законом також визначено, що якщо вкладник не вимагає повернення суми строкового вкладу зі спливом строку, встановленого договором банківського вкладу, або повернення суми вкладу, внесеного на інших умовах повернення, після настання визначених договором обставин договір вважається продовженим на умовах вкладу на вимогу.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Положення закону не застосовуються до договорів банківського строкового вкладу, укладених до набрання ним чинності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар