Тренер “Зірки” Андрій Антонов: «Задачу перемогти своїм хлопцям я не ставив»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Неочікувано для всіх, наймолодші учасники «Кубку відкриття» Кіровограда з футболу, гравці академії «Зірки» 1999 р.н. стали його переможцями. Завдяки чому юним 16-річним хлопцям вдалося обіграти досвідчені чоловічі команди, клубній прес-службі розповів тренер команди Андрій Антонов.

– В першій зустріч з вихованцями КДЮСШ №2 була достатньо конкурентна боротьба в якій суперники не реалізували свої можливості, а ми свій шанс використали. Другу гру ми зобов’язані були вигравати. Команда «Агроспорт» – аматори, футболісти ж «Зірки» U-16 тренуються двічі на день, тому перемога 3:1 була закономірною. Важливою та вирішальною стала наша зустріч із «Зіркою-2».

Поєдинок з дублем першої команди був динамічний, швидкісний. Суперники будували атаки переважно через фланги, але успіху не досягли. Гол ми забили за п’ять хвилин до фінального свистка з награної комбінації зі стандарту. Коли лишалася хвилина до завершення гри, захисник Костянтин Тягай у власній штрафній втратив координацію, впав, м’яч влучив йому в руку, арбітр вирішив поставити в наші ворота пенальті. Довелося у футбольній лотереї боротися за вихід до фіналу, де ми були влучнішими (3:2).

Треба відзначити воротаря «Зірки-1999» Ярослава Сидоренка, який чудово відстояв не лише у цій грі, а загалом надійно провів турнір. Фінальну зустріч наші суперники – студенти факультету фізичного виховання розпочинали після двох поспіль виснажливих ігор. Ми ж більше відпочили, тому мали перевагу. Якщо в першому таймі була відносно рівна гра, то в другій половині команда Сергія Собка фізично «підсіла». Перший гол ми забили з награної комбінації, згодом після швидкої контратаки подвоїли перевагу. За рахунку 2:0 команда ФФВ, в якої не було сил відігруватися, зупинилася, а ми забили ще два м’ячі.

Приємно, що до перемоги всієї команди на турнірі, кращим бомбардиром змагань став нападник «Зірки» U-16 Владислав Козаченко на рахунку якого сім голів. Задачу перемогти своїм хлопцям я не ставив. Передусім нашою задачею було отримати практику з дорослими футболістами і ми її досягли.

З офіційного сайту ФК “ЗІРКА”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар