Кіровоградські школярі мігрують на навчання в Німеччину (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 9 квітня, освітяни з Німеччини зустрілися з представниками Кіровоградської ОДА.

Під час зустрічі обговорювали питання співпраці німецьких освітян із кіровоградським управлінням освіти – як налагодити творчу та освітню роботу між країнами, зокрема на прикладі нашого регіону.

Окрім того, гості презентували проект, який об’єднав 3 країни: Німеччину, Україну та Ефопію (Африка). Під час його реалізації школярів розпитували про їхні мрії та цілі. Найдорослішими виявилися саме ефіопські діти, адже вони чітко вибудували картинку майбутнього життя: родина і стабільний заробіток.

До речі, школярки, які керували українською частиною проекту виграли стипендію, завдяки якій зараз живуть і навчаються у Німеччині. У вересні цього року до них приєднається ще одна школярка з України, яка проведе у Німеччині один рік.

«Наприкінці травня, під час наступної своєї поїздки до України, я візьму з собою ще двох українських школярок, які будуть навчатися у моїй школі два місяці», – повідомив представник німецьких освітян Саша Фріц. До речі, за останні два з половиною роки приїхав в Україну восьмий раз, у Кіровограді встиг побувати уже двічі.

Також гості з Німеччини відзначили високий рівень лінгвістичної культури кіровоградських школярів і звернули увагу на правильну вимову іноземних слів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар