Кіровоградцям показали рідкісні видання єлисаветградських ювілярів (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями в ОУНБ ім. Д.Чижевського відбулась презентація виставки „Єлисаветградські ювілеї”. Кіровоградцям продемонстрували раритетні видання, що стосуються життя та діяльності видатних єлисаветградців, прижиттєві видання творів Марка Кропивницького, Володимира Винниченка та ін.

Під час презентації провідний бібліотекар відділу рідкісних і цінних видань Ірина Ритар розповіла, що 2015 рік багатий на ювілеї славетних земляків – повідомив кореспондент Першої електронної. «Цього року ми святкуємо 200-річний ювілей від дня народження славіста, громадського діяча Віктора Григоровича, 175-річчя Марка Кропивницького, 170-річчя Івана Карпенка-Карого – корифеїв українського театру, 160-річчя Володимира Ястребова – археолога та етнографа,» – зазначила Ірина Ритар.

На виставці, присвяченій ювілеям наших славних земляків, представлені документи Державного архіву Кіровоградської області: актовий запис про народження В.Винниченка у метричній книзі, виступ В. Ястребова під час відкриття пам’ятника В. Григоровичу, фотографія І. Тамма з батьками 1907 року тощо.

Виставка організована спільно обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д. Чижевського та Державним архівом Кіровоградської області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар