Освітяни Кіровоградщини “назбирали” порушень на 1,25 млн грн

Фахівці Держфінінспекції в Кіровоградській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти Кіровоградської районної державної адміністрації виявили фінансових порушень на загальну суму 1, 25 млн грн.

Так, встановлено факти нецільового використання бюджетних коштів на суму 90,8 тис. грн. Зокрема здійснювалося використання бюджетних коштів всупереч бюджетним призначенням – повідомляють Першій електронній в прес-службі Держфінінспекції в Кіровоградській області.

З фонду оплати праці  24 працівників-інвалідів, які працюють в закладах освіти, перераховувався єдиний соціальний внесок по ставці 36,3 відсотка замість належних 8,41 відсотка, у зв`язку з чим відділом освіти зайво перераховано коштів до Пенсійного фонду України на загальну суму майже 265 тис. гривень. У ході ревізії дане порушення відшкодовано в повному обсязі.

Окрім цього, фінінспекторами виявлено порушення, що стосуються утримання понаднормативних штатних одиниць (185 тис.грн); нараховування та перерахування єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суми компенсацій за невикористану відпустку (77 тис.грн), які виплачено працівникам після їх звільнення; а також встановлено завищення в обліку вартості активів (401 тис.грн).

Матеріали ревізії передано до прокуратури Кіровоградського району.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар