Завтра у Кіровограді відбудеться Великодній Благодійний Аукціон

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Завтра у Кіровограді відбудеться вже традиційна доброчинна акція, що називається Благодійний Великодній Аукціон, яка пройде вшосте напередодні Великодня – у середу 8-го квітня.

Аукціон проходитиме у приміщенні Обласного художнього музею, але вперше кошти, зібрані в результаті торгів, будуть спрямовані на потреби пацієнтів Кіровоградського обласного госпіталю, де лікуються і ветерани Вітчизняної війни, і поранені воїни АТО.

На учасників торгів цього року чекатимуть кілька цікавинок. По-перше, знову буде виставлено лот анонімного автора, ім’я якого розкриють тільки після покупки картини (стартова ціна – 2 копійки). По-друге, на аукціоні буде представлена робота відомого майстра арт-зварювання Євгена Василевського під назвою “Революція”. Колись його твір був аж на першому аукціоні у 2009-му році.

Відразу дві роботи надала на аукціон Ольга Коломієць – картини «Осяяні» та «Соняхи» із циклу «Подих».  Вперше свої роботи для аукціону дали  Лариса Зоріна (вишита картина «Великодній натюрморт»),  Оксана Калюжна (колаж «Сова»), Ірина Зантарія, Лариса Гарбузенко та Юлія Степанок.

Вже не вперше і з постійним успіхом виставляються на торги роботи Федора Лагна з Олександрівки, Анатолія Кімнатного і Анастасії Плітіної.

Нагадаємо, що Благодійний аукціон – це продаж картин, безоплатно наданих художниками та колекціонерами. Аукціон проводять Кіровоградський обласний художній музей та медіа-група «весь Кіровоград». У 2009-му році на першому аукціоні було зібрано 27 700 грн., на які  було придбано меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». У 2010-му році було зібрано 25 560 грнивень і придбано набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні. У 2011-му році за благодійних 70 000 грн придбали обладнання для гематологічного відділення тієї ж лікарні. У 2012-му році було зібрано 96 200 гривень на обладнання для операційного відділення обласної дитячої лікарні. У 2013 році знову побито рекорд і зібрано 113 тисяч на обладнання для обласної дитячої лікарні.

Квиток для участі в аукціоні вже традиційно коштуватиме 100 грн Чому продаються квитки? Тому що таким чином навіть той, хто не зможе купити картину за дві-три тисячі гривень, зможе зробити свій внесок. Наприклад, минулого разу було запрошено 54 особи і зібрано вже відразу на старті 5400 грн Контактна інформація організаторів: Вікторія Талашкевич – телефон: 050-321-39-19, Тетяна Ткаченко та Анатолій Кімнатний – телефони: (0522) 24-56-81, 24-98-37, 22-36-98.

Всі роботи, що їх митці надали на аукціон, можна подивитися за посиланням – на сайті Благодійний Великодній Аукціон: http://auction-kirovograd.org/

Поширити:

Залишити коментар:

коментар