Футболісти академії «Зірки» виграли «Кубок відкриття» Кіровограда (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Після декількох років перерви відродився традиційний «Кубок відкриття» міста Кіровограда, одним з ініціатором відновлення якого став футбольний клуб «Зірка». Його учасниками стали 13 команд міста, в тому числі 3 команди різних вікових категорій від кіровоградської «Зірки».

Відкривали змагання команди «Сокіл-Металург» (Соколівка), які є постійними учасниками змагань з футболу (футзалу) та «Дніпро» – новостворена команда, яка нещодавно з’явилася на футбольній мапі Кіровограда. За рівної гри першу стовідсоткову нагоду мали саме новачки, але завдяки голкіперу «сокола» Костянтину Довжанському рахунок не було відкрито. Після цього гравці з Соколівки почали більше тиснути на суперника та зуміли здобути перемогу з рахунком 1:0.

У другому матчі зустрічалися команди КДЮСШ-2 (тренер Сергій Симогулов) та «Зірка-99» (тренер Андрій Антонов). У достатньо цікавому матчі мінімальну перемогу з рахунком 1:0 здобули вихованці Академії ФК «Зірка».

Матч між «Нивою» та «Агроспортом» завершився нічиєю – 1:1. Гравці «Ниви» першими вийшли вперед і нібито контролювали хід поєдинку, але суперник зміг скористатися помилкою захисників і зрівняти рахунок. В серії післяматчевих 11-метрових ударів сільнішими виявилися гравці «Агроспорта» (3:2).

Ще в одному матчі 1/8 фіналу перемогу здобула друга команда академії – «Зірка-98» (тренер Сергій Таран), яка ведучи в рахунку 2:0 у грі з «Євгенікою», пропустила один м’яч, але втримала переможний для себе рахунок – 2:1.

В останньому матчі цієї стадії зустрічалися команди «Буревісник» і новостворена футбольна команда «Земельник», яка дотепер була постійним учасником футзальних змагань. Її злагодженіше провели підопічні Сергія Собка, саме тому заслужено здобули перемогу з рахунком 2:0.

У матчі чвертьфіналу між командами «Зірка-2» та «Сокіл-Металург» інтриги не було. Спочатку було призначено 11-метровий удар у бік воріт «соколівців», але гравці дублю «Зірки» не зуміли його реалізувати. А вже потім підопічні Вадима Бондаря вколотили три м’ячі без відповіді у ворота суперника. 3:0 і «Зірка-2» у півфіналі.

В другому чвертьфіналі достатньо легку перемогу здобула «Зірка-99» над «Агроспортом» – 3:1.

Цікавий футбол продемонстрували «Зірка-98» та «Буревісник». Долю путівки до півфіналу команди вирішували у футбольній лотереї, в якій сильнішими виявилися гравці «Буревісника» – 5:4.

Останнім чвертьфінальним поєдинком був матч між чемпіоном та переможцем кубку міста Кіровограда сезону 2014 року та срібним призером чемпіонату міста Кіровограда 2014 року. Вболівальники не пошкодували витраченого на цей поєдинок часу. Швидкісні атаки, відмінні дії воротарів і захисників. Справедливим було і те, що переможця виявляла серія післяматчевих пенальті. Роман Андрієнко, схибивши із позначки, дав шанс “Ікару”, і курсанти льотної академії ним скористалися в повному обсязі, виборовши путівку до півфіналу.

У півфінальному поєдинку між командами «Зірка-2» та «Зірка-99» фаворитом виглядали більш старші та досвідченіші гравці, але іншої думки були підопічні Андрія Антонова. За п’ять хвилин до завершення матчу вони відкрили рахунок чим зробили вагому заявку на перемогу, але за хвилину до фінального свистка команда Вадима Бондаря зрівняла рахунок з 11-метрової позначки (1:1). У футбольній лотереї юні 15-річні підопічні Андрія Антонова були влучнішими. Перемігши з рахунком 3:2, вони створили на той момент головну сенсацію турніру.

У другому півфіналі «Буревісник» та «Ікар» в основний час не виявили сильнішого, тому, як і в першому півфіналі, долю другого фіналіста вирішували у футбольній лотереї, в якій влучнішою була команда Сергія Собка (3:2).

Неочікувано легко з рахунком 4:0 наймолодші учасники турніру з «Зірка-99» здолали студентів педагогічного університету – «Буревісник» та заслужено і водночас сенсаційно, виграли «Кубок відкриття» міста Кіровограда серед аматорських команд.

Футбольний клуб «Зірка» поздоровляє молодих футболістів з цим трофеєм, здобутим на аматорському рівні, і бажає майбутніх перемог в чемпіонаті України серед команд ДЮФЛ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар