У Кіровоград приїхав жаданий Жадан

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У рамках проекту «Війна та культура: діалог ворогів?» 6 квітня до Кіровограда приїхав популярний сучасний український письменник Сергій Жадан. 

Перша зустріч відбулася на факультеті філології та журналістики КДПУ ім. В.Винниченка. Сергій Жадан презентував книгу віршів та перекладів «Життя Марії». Вона включає 60 оригінальних віршів, які написані протягом останніх року-півтора, і 20 перекладів поезій Чеслава Мілоша, які, як каже сам Сергій, «суголосні подіям в Україні, повні тривоги і відчуття кінця світу».

Взагалі Кіровоград став одним з перших міст, в якому побував літератор, а всього заплановано відвідати 33 міста протягом 30 березня – 15 травня. Мета туру, організованого Міжнародною літературною корпорацією «MERIDIAN CZERNOWITZ», як формулює Жадан, не тільки і не стільки промоція книги, скільки потреба поспілкуватися, об’єднатися навколо спільних цінностей, оскільки зараз такий час, коли потрібно триматися разом.

Зараз є велика спокуса перейти на мову агресії, але важливо говорити мовою культури. Мають працювати книгарні і видавництва, бібліотеки і театри, адже війна йде не лише за території, а за базові речі. «Життя має тривати навіть тоді, коли триває війна», – писав Жадан у своїх віршах.

Фото Вікторії Гапоненко

Поширити:

Залишити коментар:

коментар