Головного лікаря Кіровоградщини відсторонять від виконання посадових обов’язків? (ОНОВЛЕНО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Міністерстві охорони здоров’я почалась реорганізація, керівники усіх департаментів МОЗ відсторонені.

Пр оце на брифінгу у п’ятницю заявив міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі, повідомляє УП.

За його словами, почалась “повна реорганізація міністерства”. “Я чотири місяці працював з тією командою, яка була у МОЗі, але сказав їм, коли прийшов, що я подивлюсь кілька місяців, як вони працюватимуть, і ті, хто зможе працювати по-новому, той залишиться працювати”, – розповів Квіташвілі.

Він пояснив, що тепер МОЗ набиратиме нову команду, а на час реорганізації керівники усіх департаментів не виконуватимуть своїх обов’язків. “Реорганізація стосується абсолютно усіх департаментів. У четвер, за власним бажанням, також звільнились заступниця міністра Терещенко, а також голова патронатної служби міністра”, – заявив міністр.

“У МОЗі працює багато молодих людей, які тепер отримають шанс проявитись. Ми все відкрито робитимемо. Проводитимемо співбесіди. Усі зацікавлені, можуть уже присилати резюме. Кілька людей самі написали заяви на звільнення, а кілька чекають два місяці. Ми з ними теж говоритимемо”, – розповів Квіташвілі.

Перша електронна газета зв’язалася з Управлінням реформ системи охорони здоров’я і поцікавилася чи стосується відсторонення керівників департаментів охорони здоров’я обласних державних адміністрацій. Там повідомили, що відповідні рекомендації (ред. – по відстороненню) існують вже давно у зв’язку з законом про люстрацію і очищенням влади, але наразі від голів ОДА ніхто в примусовому порядку не вимагає відсторонювати керівників обласних департаментів. Тож покищо головному лікарю Кіровоградщини ніщо не загрожує.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар