РНБО: Найбільші протистояння відбуваються у передмісті Горлівки (ІНФОГРАФІКА, ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Ситуація в зоні АТО залишається стабільно напруженою – збройні провокації бойовиків не припиняються по лінії зіткнення від Азовського моря до сіл на Бахмутській трасі. Водночас фактів використання ствольної артилерії та бронетехніки з боку противника не зафіксовано.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Місцем найбільшого протистояння вчора були передмістя Горлівки. Зокрема, учора, близько 12:00, в районі Майорська відбулося бойове зіткнення між українськими прикордонниками і диверсійно-розвідувальною групою НЗФ у складі близько 10 осіб. Після злагоджених дій наших бійців просування ворога було зірване. Постраждалих серед наших прикордонників немає.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 3 – було поранено.

За оперативною інформацією, ватажки бандформування «ДНР» констатують, що гуманітарна допомога з Росії, що прибуває на окупований Донбас, у більшості випадків розкрадається і не доходить до місцевих мешканців. У місцевих магазинах зафіксовано наявність великих партій товарів російського виробництва. Водночас у м. Донецьк бойовики активізували фільтраційну роботу, метою якої є виявлення місцевих мешканців з проукраїнськими настроями.

Збройні сили України проводять широкомасштабні навчання

На одному з полігонів Дніпропетровщини пройшла дводенна науково-практична конференція, де офіцери могли обмінятися досвідом виконання бойових задач у зоні АТО. Під час конференції військовослужбовці виконали вправи з широким спектром озброєнь: від мінометів та реактивної артилерії до броньованої техніки. Окрім того, учасникам конференції були представлені сучасні БПЛА та інші технічні пристрої для більш ефективного ведення бою. Один із них – зенітна установка ЗУ-23-2 зі встановленим дистанційним керуванням.

11???????????????????????????????1314??????????????????????????????????????????????????????????????????181919-119-219-319-419-519-619-719-919-10

Україна шанує своїх воїнів, які мужньо захищають Батьківщину

Президент України Петро Порошенко підписав указ про нагородження підполковника ЗСУ Юрія Коваленка орденом «Золота Зірка» і присвоєнням звання Героя України (посмертно). Офіцер гідно виконував бойові задачі у зоні АТО, зокрема, вів розвідку позицій противника у Донецькій області та особисто знищував живу силу та техніку бойовиків. У липні минулого року підполковник Коваленко зі своїм розвідувальним загоном виконав прорив крізь банди бойовиків у н.п. Ізварине в Луганській області. В одному з боїв український офіцер врятував пораненого солдата. Влітку минулого року під час бою підполковник Юрій Коваленко отримав поранення, несумісні з життям.
Також під час поїздки до Тернопільської області учора Петро Порошенко вручив капітану Дмитру Мерзлікіну орден Богдана Хмельницького III ступеня. Капітан Мерзлікін проявив себе як справжній герой під час боїв під Зеленопіллям у липні минулого року. У ніч на 11 липня його підрозділ, який прикривав державний кордон України, потрапив під вогонь російських «Градів». Незважаючи на поранення, і понад 30 операцій, сильний бойовий дух та жага до життя допомогли офіцеру вижити й повернутися додому. Тепер ветеран відновлює сили та займається обліково-мобілізаційною роботою у місцевому військову комісаріаті.

21222324

Українські спецслужби затримують проросійських бандитів

На Харківщині затримано бойовика бандформування «ДНР», який повертався до України з Росії. Бойовику за брудну роботу обіцяли щедру винагороду, проте його поранили, а грошей він так і не отримав. До Вашої уваги – відео допиту чоловіка з його розповіддю про те, чому він передумав їхати воювати на Донбас.

Донецька міліція продовжує розслідування вбивства офіцера «Сокола» в Маріуполі

Міліціонер спецпідрозділу «Сокіл» Віталій Мандрик 27 лютого загинув при затриманні членів диверсійної групи ворога. Ватажок банди – Микола Гриненко – пройшов підготовку у школі диверсантів у м. Ростов-на-Дону. Нагадаємо, що цей небезпечний бандит застрелився під час затримання.
Другим був затриманий «вибухотехнік» групи, завідувач лабораторією одного з навчальних закладів міста. Саме він виготовляв вибухівку для здійснення терактів у Маріуполі.
Диверсанти орендували будинок у приватному секторі Маріуполя. Там було вилучено близько 10 кг вибухової речовини – амоніту, яку бойовики використовували для виготовлення вибухового пристрою.
У ході слідства також встановлено, що укриття зловмиснику забезпечила жінка, що прибула в місто у грудні 2014 року за наказом керівників НЗФ з метою збору і передачі ворогу інформації про Збройні Сили України.

Військові сапери звільняють Донбас від вибухівок, закладених бойовиками

З початку робіт сапери знешкодили понад 1000 одиниць боєприпасів та вибухових пристроїв, серед них міни, гранати, протитанкові засоби та артилерійські снаряди. Більшість небезпечних боєприпасів вже утилізовані. Місцеві жителі завчасно попереджаються про час знищення боєприпасів, щоб організувати максимальну безпеку людей.

???????????????????????????????32????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????37

Українські патріоти допомагають нашим військовослужбовцям

Учора працівники банківської сфери у Хмельницькому передали матеріальну допомогу українським спецпризначенцям та місцевому військовому госпіталю. Зокрема, для військової частини були закуплені медичні рюкзаки, ліки та набори первинної хірургічної обробки. Також госпіталь отримав від благодійників медичне обладнання, необхідне для реабілітації поранених у зоні АТО.

41424344

Сьогодні ми продовжуємо розповідати про наших захисників, що несуть службу у селищі Кримське.
Нацгвардієць з позивним «Музикант» рік тому повернувся в Україну з Праги, щоб захищати Батьківщину від російського агресора. Він опинився в перших рядах добровольців, які тоді неймовірними зусиллями зупиняли ворога. Боєць каже, що у рідному Дніпропетровську живуть його мама та друзі. І він не допустить, щоб хтось із них зіткнувся з війною.
Зараз у «Музиканта» вже друга ротація. Після відпустки боєць повернувся в селище Кримське на Донеччині. Чимало його товаришів також повернулися. Сьогодні вони розкидані по різних блокпостах, але зв’язку не втрачають – дзвонять, іноді приїжджають один до одного в гості, і в разі необхідності, допомагають.
Стосунки з місцевими мешканцями спочатку не склалися, згадує Музикант. Але в процесі служби все стало на свої місця. Воїн впевнений: тільки через підтримку та взаємодопомогу можна досягти миру.

51

Поширити:

Залишити коментар:

коментар