Ворог активно муштрує своїх найманців (РНБО)

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Водночас напруження та збройні провокації бойовиків тривають по всій лінії розмежування від Азовського моря до Станиці Луганської.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко, найбільш запекли бої вчора тривали в Авдіївці – у цьому районі зафіксовано використання танків та ствольної артилерії проти наших військовослужбовців. Загалом, на вузол нашої оборони в районі Донецького аеропорту припадає понад половина епізодів порушення тиші з боку бойовиків. Також, за даними розвідки, НЗФ «ДНР» приховано здійснює передислокацію важкого озброєння до лінії розмежування у районі н.п. Мар’їнка та Красногорівка, а також Донецького аеропорту. Але наші військовослужбовці мужньо утримують позиції – ворог не пройде. Також вчора в районі селища Золоте відбулось бойове зіткнення українських військовослужбовців з бойовиками. Через мужність та грамотну оборону наших бійців ворог відступив. Вчора, 1 квітня, фактів використання безпілотників з боку противника не зафіксовано.

Ворог активно муштрує своїх найманців.

За оперативною інформацією, протягом березня на шести полігонах, що розташованіна тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, тривала підготовка членів НЗФ. Також встановлено, що у Ростовській області тривають навчання, під час яких відпрацьовуються навички ведення бойових дій в умовах міста. Задіяно підрозділи  спеціального призначення ЗС РФ загальною чисельністю до 1500 військовослужбовців. За даними розвідки, у м. Красний Луч, що на окупованій частині Луганщини, загострюється протистояння у середовищі окупантів. Підрозділ внутрішніх військ МВС РФ зі складу дивізії імені Дзержинського був атакований невідомою групою бойовиків. У результаті бою із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів російські вояки понесли втрати. Раніше військовослужбовці дивізії імені Дзержинського виконували функцію загороджувальних загонів під час боїв за Дебальцевський плацдарм. Тепер перед ними стоїть завдання ліквідації банд, що не підкоряються ватажкам бандформувань «ДНР» і «ЛНР». Також, за оперативною інформацією, російські військові підрозділи, які розташовані вздовж лінії російсько-українського державного кордону, мають завдання не випускати з території окупованого Донбасу бойовиків так званих «ДНР» та «ЛНР». Схожа ситуація спостерігалася у червні-липні минулого року, коли члени бандформувань під тиском наступу української армії намагалися втекти на територію РФ. На кордоні їх зустріли щільним вогнем російські військові. 31 березня в районі м. Майорськ, на окупованій території, зафіксовано пересування танків Т-64 з позначками сил АТО. Також до швейних майстерень на окупованих територіях Донеччини та Луганщини надійшло замовлення на пошив шевронів Збройних Сил та інших військових формувань України. Ці факти свідчать про те, що бойовики готують провокації проти мирних мешканців Донбасу з метою зриву процесу мирного врегулювання та дискредитації ЗСУ.

Українська армія щоденно зміцнює свої підрозділи

У 184-му Навчальному центрі Академії сухопутних військ проходять курс навчань військовослужбовці, призвані в рамках другого етапу четвертої хвилі мобілізації. Артилеристи виконують стрільби з протитанкової гармати МТ-12 «Рапіра» та більш потужних артилерійських систем. Також мобілізовані проходять вишкіл з тактичної, військово-медичної, технічної, вогневої підготовки, військової топографії та інших дисциплін, необхідних для успішного виконання виконання бойових завдань.

GEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERA

Українські спецслужби знешкоджують російських найманців та їх спільників

Учора у Краматорському районі контррозвідка затримала посібника бойовиків на прізвисько «Ямал», який намагався створити інформаторську мережу для бандформування «ДНР». Зловмисник мав організувати збір відомостей про дислокацію та переміщення сил АТО. Оперативники вилучили у нього деталізовані карти місцевості, на яких він позначав розташування танкових, авіаційних та інших підрозділів Збройних Сил України.

Крім того, у місті Курахове Мар’їнського району Донецької області правоохоронці викрили велике сховище зброї та боєприпасів бойовиків, які нещодавно були затримані. Зі схованки вилучені 2 автомати Калашникова, пістолет Макарова, набої, вибухові речовини та електронна техніка. Ця зброя мала бути використана для підриву залізниці на території Мар’їнського та Красноармійського районів. Це завдання бойовики отримали від своїх російських «кураторів».

Водночас контррозвідка запобігає терактам з боку проросійських бандформувань по всій території України

Зокрема, в Одесі оперативники затримали бойовика на прізвисько «Хорт», який прибув до міста з Російської Федерації для організації терористичних актів. Терорист мав підготувати умови для розміщення інших диверсантів, які пройшли підготовку в навчальних таборах ГРУ ГШ ЗС РФ. Диверсант зізнався, що протягом лютого-березня він брав участь у бойових діях на біля Маріуполя у складі банди під керівництвом бойовика «Свата», і виконував функції розвідника та корегувальника вогню терористів.

Також у ході спецоперації СБУ спільно з міліцією та прокуратурою в Одесі викрито злочинну групу, причетну до вчинення 10 терактів. Затримані підозрюються у вчиненні серії вибухів у магазинах, бізнес-центрах та офісах патріотичних громадських і політичних організацій. Вилучені у зловмисників таймери – аналогічні тим, що приводили в дію вибухові пристрої під час терактів. Також вилучено хімічні речовини, деталі мобільних телефонів, велику кількість радіотехнічних елементів та електронних плат, і обріз мисливської рушниці. Затримані дали свідчення про виготовлення вибухових пристроїв, розвідку місцевості, і транспортування зловмисників.

5153

У Дніпропетровську викрита група, організована колишніми активістами Комуністичної партії України. Члени групи провели конспіративну зустріч з двома дніпропетровськими комуністами у місті Бєлгород (РФ), які виїхали на тимчасово окуповану територію Луганщини. За словами допитаних, під час поїздки до Росії група отримала завдання готувати терористичні акти та диверсії за кошти російської політичної партії КПРФ. У ЗМІ була розповсюджена інформація про захоплення військовослужбовцями батальйону «Айдар» приміщення хлібокомбінату у с. Петрівка Станично-Луганського району Луганської області. Внаслідок проведення перевірки з’ясовано, що бійці 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» перебувають на своїх позиціях та виконують поставлені завдання. Озброєні люди, що займаються мародерством та рейдерськими атаками не мають жодного відношення до цього підрозділу.

Українські правоохоронці стоять на варті миру та спокою на сході України

Вчора в селах Виноградне, Приморське, Піонерське, Сопине, які перебувають біля Маріуполя, працював загін міліції під керівництвом очільника донецьких правоохоронців В’ячеслава Аброськіна. Серед основних завдань – допомога місцевим мешканцям, боротьба з мародерством, виявлення диверсійних груп противника. На прохання місцевих мешканців, для наведення порядку вирушили 100 правоохоронців. Серед іншого, міліціонери перевірили територію на наявність диверсійно-розвідувальних груп бойовиків, які можуть ховати тут зброю та вибухівку, наражаючи на небезпеку мирне населення.

6162

Також правоохоронці м. Дзержинськ, що під Горлівкою спільно з колегами з Вінничини, Львівщини та Дніпропетровщини провели оперативно-профілактичне відпрацювання міста. Використовуючи отриману оперативну інформацію, співробітники міліції затримали місцевого мешканця, який перебував у розшуку. Зловмисник з квітня 2014 року був членом НЗФ і охороняв захоплену бойовиками адміністративну будівлю. Крім того, при проведенні огляду одного з будинків були виявлені та вилучені корпус гранати РГД-5 і запал до неї.

Українські медики надають кваліфіковану допомогу військовослужбовцям

Лікарі-стоматологи прибули до Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, щоб провести низку операцій військовим. Це вже другий випадок, коли безкоштовну допомогу воїнам надають цивільні спеціалісти. За рік у центрі пролікувалися понад 60 учасників АТО з щелепно-лицьовими травмами та пораненнями різного ступеню тяжкості. Водночас зоною АТО пересувається мобільний стоматологічний кабінет. Мобільний медичний пункт з сучасним медичним обладнанням вже надав допомогу майже двом сотням пацієнтів, серед яких, окрім військовослужбовців, були й мирні мешканці населених пунктів у зоні АТО.

В загонах українських правоохоронців триває планова ротація

В зону АТО для виконання завдань вирушила чергова група вінницьких міліціонерів. Бійці спецпідрозділу «Сокіл», працівники кримінального блоку та кінолог зі службовим собакою, навченим на пошук зброї та вибухівки, відбули у відрядження на Схід України. Більшість міліціонерів вже має досвід ведення бойових дій і готова до виконання складних та відповідальних завдань. З початку проведення АТО майже 2 тисячі міліціонерів Вінниччини забезпечували мир та правопорядок на Сході України.

9394

Водночас додому повернулися бійці спецбатальйону «Кіровоград», які місяць несли службу в зоні АТО. Зустріти бійців із бойового відрядження прийшли рідні, друзі, колеги-правоохоронці та місцеві мешканці. По закінченню відпустки працівники міліції знову повернуться до виконання своїх обов’язків.

108

Міліціонери допомогли дітям-сиротам у зоні АТО

Правоохоронці зі Львова, які зараз несуть службу в Краматорську, взяли шефство над вихованцями будинку дитини «Антошка». У краматорської міліції існує добра традиція допомагати дітям, які залишилися без батьківського піклування, і львівські вартові правопорядку охоче долучилися до неї. Міліціонери ініціювали збір та доставку продуктів харчування дітям-сиротам. При цьому правоохоронці мають намір і далі допомагати малюкам.

111114

Українські патріоти допомагають нашим захисникам на передовій

Волонтери Миколаївщини передали українським артилеристам та десантникам три військові пральні. Це вже не перша допомога миколаївських волонтерів. Цього разу благодійники об’єднались з комерційними організаціями, щоб допомогти нашим воїнам.

Зараз – ще одна історія про наших оборонців на передовій

Один із загонів Національної гвардії України стоїть на передовому блокпосту поблизу села Кримське. Вже місяць військові щодня риють окопи і бліндажі. Вони встигли спорудити надійні укріплення, залишилися лише деякі незначні роботи. Бійці розповідають, що тут після заходу сонця потрібно носити повну екіпіровку та особливо пильнувати: починається робота ДРГ бойовиків, працює стрілецька зброя, іноді міномет. Ще один блокпост – ближче до селища. Тут військові набагато частіше спілкуються з місцевими. Спочатку мешканці з пересторогою і навіть ворожістю ставились до нацгвардійців. Але потім зрозуміли: українські військові прийшли захищати та допомагати. Так розвіюються абсурдні міфи російської пропаганди.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар