Укрпошта допомагає оформити субсидії

Тарифний вибух в Україні змусить шукати порятунку в оформленні житлової субсидії мільйони українців. Із 1 травня на субсидії можуть розраховувати ті українські родини, де плата за комуналку перевищує 15% доходів сім’ї. Експерти прогнозують кардинальне збільшення звернень громадян до управлінь праці та соціального захисту за місцем реєстрації.

Як у такому випадку уникнути довгих черг на оформлення субсидій, а разом із ними хвилювань допоможе Укрпошта – повідомляє кіровоградська дирекція Укрпошти.

Із квітня 2015 року найбільший оператор поштових послуг в Україні УДППЗ Укрпошта розпочинає доставку споживачам бланків двох документів, на підставі яких призначається житлова субсидія: заяви та декларації про доходи і видатки.

Відтак, мешканцям усіх районів Кіровоградської області не потрібно особисто їхати у райцентр для оформлення такої допомоги, а для жителів райцентрів відпадає необхідність вистоювати у довгих чергах. Достатньо буде заповнити доставлені поштою бланки і рекомендованим листом з повідомленням про вручення відправити їх на адреси структурних підрозділів з питань соціального захисту населення. Така форма відправлення гарантує надійність доставки документів і забезпечує зворотній зв’язок з інформацією про доставку.

Укрпошта пропонує абсолютно новий сучасний підхід до отримання населенням адресної соціальної допомоги, – говорить директор Кіровоградської дирекції УДППЗ Укрпошта Людмила Салоїд. – І поштарі абсолютно свідомо ідуть людям на допомогу, бо тут ми маємо унікальний досвід. Починаючи із жовтня 2013 року Укрпошта успішно реалізовує проект з доставки документів для надання чи отримання адміністративних послуг через відділення поштового зв’язку”.

Варто відзначити, що у Кіровоградській області “Укрпошта” має близько 500 точок своєї присутності, щоб зрозуміти, наскільки зручним може бути оформлення будь-якої адмінпослуги. На сьогоднішній день пошта надає громадянам України спрощений доступ майже до 50 державних послуг.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар