Ситуація в зоні АТО (зведені дані РНБО)

Ситуація на сході України поступово стабілізується – протягом минулої доби фактів використання бронетехніки, ствольної та реактивної артилерії противника не зафіксовано. Разом з тим, збройні провокації бойовиків тривають по всій лінії розмежування, окрім східної частини Луганщини. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко.

Точками найбільшого напруження вчора стали с. Широкине під Маріуполем та с. Гранітне, що між Маріуполем та Волновахою. Також у с. Трьохізбенка, поблизу Бахмутської траси, відбулося бойове зіткнення: бойовики атакували український взводний опорний пункт. Напад відбито.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено.

Відсутність стійкого режиму тиші та порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків засуджуються західними партнерами України. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав негайно припинити бойові дії.

«Треба уважно стежити за тим, щоб дотримання Мінських домовленостей здійснювалося без перебоїв» – наголосив німецький дипломат.

11

Триває розслідування діяльності злочинної групи Дениса Гордєєва – підозрюваного у вбивстві офіцера СБУ Віктора Мандзика.

Встановлено, що банда впродовж кількох місяців займалася контрабандою, збройними нападами на громадян та підприємства, викраденням та катуванням людей на території Донецької області. Нагадаємо, вже затримано 11 осіб, а також вилучено великі незаконні арсенали. Правоохоронці розслідують причетність членів злочинного угруповання до 13 епізодів тяжких та особливо тяжких злочинів, що підпадає під дію одразу 8 статей Кримінального кодексу України.

Також контррозвідка СБУ затримала члена банди «Заря», що підпорядковується НЗФ «ЛНР». Уже встановлено, що він брав участь у нападах на блокпости українських військових у Луганській області. За свої злочини бойовик отримував щедру винагороду від ватажків банди.

Учора відбувся випуск у Національній академії Національної гвардії України. На стройовому плацу були присутні побратими молодих лейтенантів, та представники військових частин, в яких вони проходитимуть службу. Після урочистостей випускники-гвардійці відбули до місць подальшої військової служби.

21222324

Триває четверта хвиля військової мобілізації.

Учора у Запорізькій області група військовослужбовців, мобілізованих до лав Військової служби правопорядку, склала військову присягу на вірність українському народові. Усі бійці забезпечені форменим одягом та засобами індивідуального захисту, і готові виконувати поставлені завдання.

31323334

Наша армія та правоохоронці підвищують свої професійні навички.

Мобілізовані військовослужбовці продемонстрували свій бойовий вишкіл військовому керівництву. Командири підрозділів відзначають, що громадяни, призвані під час останньої хвилі мобілізації, мають підвищену мотивацію до служби.

414243444546

У Вінниці на базі тренінгового центру УМВС працівники міліції розпочали навчання з військової підготовки для солдатів і офіцерів запасу. Під час тренувань бійці відпрацьовували прийоми рукопашного бою, а також вдосконалювали навички стрільби в тирі. Така підготовка потрібна, адже в разі необхідності вінницькі правоохоронці повинні вміти знешкоджувати диверсійні групи та працювати в умовах підвищеної терористичної загрози.

515253

Триває ротація в підрозділах українських правоохоронців.

Дванадцятий зведений загін правоохоронців Житомирщини вирушив на Луганщину. У зоні антитерористичної операції житомирські міліціонери завжди показують себе професійними та надійними захисниками і, головне, – справжніми патріотами. Попереду – місяць служби на блокпостах та населених пунктах Луганщини.

616263646566

Сьогодні розповідаємо історію про героя АТО – українського розвідника.

В’ячеслав Галва з позивним «Кузьмич» – ветеран української військової розвідки, а після звільнення в запас – став інструктором з виживання в екстремальних ситуаціях. В’ячеслав пройшов три курси спецпідготовки у США, у тому числі по лінії ФБР, а також брав участь у навчаннях спецпризначенців у Франції, Великій Британії, Словаччині та інших європейських країнах. Також у послужному списку офіцера – служба у складі українського миротворчого контингенту в Сьєрра-Леоне.

З початком АТО В’ячеслав Галва, експерт з більш, ніж 10 бойових дисциплін, розробив унікальну методику інтенсивної підготовки для бійців добровольчих батальйонів. Його різносторонні знання та вміння врятували життя не одному українському військовослужбовцю.

У серпні В’ячеслав брав участь у відбитті російського наступу на півдні Донецької області. Нагадаємо, – українські війська зупинили просування агресора і не дали йому захопити Маріуполь та інші міста і села Приазов’я. 26 серпня внаслідок обстрілу російсько-терористичних військ життя видатного українського воїна трагічно обірвалося.

478623

Поширити:

Залишити коментар:

коментар