У Кіровограді знову майдан. Кредитний

Сьогодні біля обласного управління “Укрсиббанку” зібралося кілька десятків представників кіровоградського “Кредитного майдану”. Вимога одна: дозволити повернення валютних кредитів банку по курсу на момент підписання договору.

Яр розповів один з координаторів “Кредитного майдану” Сергій Кожухар, близько 25 активістів цієї організації є клієнтами “Укрсиббанку” і не мають змоги виплачувати кредити за новим курсом валюти. “Ми, позичальники з усієї України, 5 січня зустрічалися з керівництвом банку в Києві. Філіп Жоанье, Голова Правління Укрсиббанку, нас надурив. Він обіцяв розробити програму реструктуризації кредитів і запровадити її з 15 по 24 січня. Та на той момент він вже знав, що 20 січня він вже не буде на цій посаді. Скільки нас можна дурити? Вирішіть проблеми кредитних позичальників, і ми понесемо вам гроші знову!”, – оголошував вимоги Сергій.

Одна з координаторок “Кредитного майдану” розповіла, що чіткої відповіді від банку, чи буде вирішено цю проблему, досі немає. Та немає і можливості сплачувати зобов`язання банку за таких умов.

Коли до протестувальників вийшов начальник регіонального управління “Укрсиббанку” Ігор Желіба, він заявив, що чудово розуміє непросту ситуацію, у якій опинилися позичальники, адже також є одним з них, та в його компетенції знаходиться тільки можливість передати вимоги керівництву банку.

Також Ігор Желіба повідомив, що наразі банк надає можливість сплачувати відсотки за кредитом за курсом 18 грн за долар, через що банк несе збитки, адже залучені для кредитування валютні кошти банком також були позичені. На що Сергій Кожухар відповів, що ці кошти “Укрсиббанком” були залучені у материнського банку під вкрай низькі проценти і банк має знайти можливість вирішити це питання. Ігор Желіба відповів, що вирішення цього питання повино знаходитись виключно у правовій площині, а законодавча ініціатива належить Верховній Раді України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар