Дитяча бібліотека обурена непатріотизмом обласних депутатів

Сьогодні на сесії Кіровоградської обласної ради не було підтримано перейменування обласної дитячої бібліотеки ім. А. Гайдара (діяча радянської армії, карателя «малих народів СРСР», як його називають мешканці Сибіру, вбивці-психопата і дитячого письменника) на честь видатного українського поета Тараса Шевченка. Працівники бібліотеки протестують проти такого рішення.

З таким проханням до депутатів звернувся колектив дитячої бібліотеки (лист-звернення читайте тут). Проте народні обранці не підтримали ідею бібліотекарів та громади.

Для перейменування бібліотеки не вистачило всього 7 голосів: 44 депутати проголосували «За», 3 особи утримались і 4 – проти. Цікаво, що на екрані в сесійному залі показали імена лише трьох із чотирьох осіб, які були проти увічнення імені Шевченка – Ігоря Добрянського (ВО «Батьківщина»), Ігоря Гербіченка (був членом Партії Регіонів, інформація про нинішню партійну приналежність на сайті облради відсутня) і Ольги Заточної (Комуністична партія).

Перед голосуванням представник «Батьківщини» Ігор Добрянський, який до того ж є доктором педагогічних наук, професором, відмінником освіти України, заслужений працівником освіти України, який очолює Кіровоградський інститут регіонального управління та економіки Університету сучасних знань, звернувся до депутатів з проханням не підтримувати ідею про переіменування, адже в Кіровограді і так багато «Шевченків» – гімназія, вулиця, пам’ятник… «Ще давайте магазин Шевченка зробимо», – зазначив Добрянський.

При цьому він розповів, що Аркадій Гайдар є частиною історії українського народу.  Нагадаємо, що Гайдар був постійним пацієнтом психлікарень, лікарі визнали в нього алкогольну залежність, а та ж радянська влада звинувачувала його у надмірній жорстокості в боротьбі з «ворогами радянського народу». За це його навіть було виключено з Компартії.

Сьогодні на адресу Першої електронної надійшов лист від колективу бібліотеки, який ми надаємо без купюр і змін:

30 вересня 2014 року у Всеукраїнський день бібліотек від імені колективу та активних користувачів Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім.А.П.Гайдара директором закладу Манжулою Таїсою Сергіївною  було порушено клопотання перед обласною радою про перейменування бібліотеки та присвоєння їй імені Тараса Григоровича Шевченка. Лист-звернення колективу бібліотеки був оприлюднений перед громадськістю під час Всеукраїнської акції проведення голосних читань віршів Тараса Григоровича Шевченка біля пам’ятника поету на честь святкування його 200-річного ювілею.

          З цього часу пройшло майже півроку. Колективом бібліотеки було проведено громадське обговорення, зроблені усі необхідні кроки щодо завершення цієї процедури. Усі раділи, що нарешті сьогодні 27 березня 2015 року депутати обласної ради на сесії підтримують це рішення, адже його вже 28 листопада 2014 року погодила постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту, у справах сім’ї, молодіжної політики. Але радість була передчасною, адже народні обранці не підтримали ідею бібліотекарів, читачів, батьків, громадськості. Так чиї ж інтереси ми відстоюємо, про виховання якого духу патріотизму та національної гідності у дітей і молоді може йти мова, якщо депутатами обласної ради не підтримується рішення щодо присвоєння дитячому закладу імені Тараса Григоровича Шевченка. До речі серед депутатів, що не підтримали цю ініціативу є заслужений працівник освіти України, а деякі взагалі були відсутні на пленарному засіданні сесії.

          Колектив обласної бібліотеки для дітей, активні читачі та громадськість обурені цим рішенням народних обранців і готують нове звернення до голови Кіровоградської обласної ради Чорноіваненка О.А. щодо повторного винесення цього питання на наступне пленарне засідання сесії обласної ради.

 

Колектив обласної бібліотеки для дітей ім. А.П.Гайдара

Поширити:

Залишити коментар:

коментар