Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко відвідав військову частину А0680 (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора, 26 березня, голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко відвідав військову частину А0680. Він оглянув казармений фонд, що потребує капітального ремонту, а також ознайомився із ходом ремонтних робіт, які вже розпочато.

Два під’їзди казарм військової частини, що можуть розмістити до 1000 військовослужбовців, потребують відновлення. Приміщення зведені ще у 19 столітті, на баланс військової частини передані недавно. Для того, щоб розмістити нещодавно мобілізованих військових, потрібно якнайшвидше привести казарми в нормальний стан.

Керівництво військової частини вже зверталося до голови облдержадміністрації з проханням допомогти з проведенням ремонтних робіт. Очільник області посприяв у виділенні близько 150 тисяч гривень із благодійного фонду підтримки військовослужбовців для придбання необхідних матеріалів та у залученні коштів соціально відповідального бізнесу. Облдержадміністрація також допомогла визначитись із підрядником. Завдяки цій допомозі, в одному із під’їздів вже ведуться ремонтні роботи, але поки не капітальні. Електричні мережі та каналізація тут справні, тому ремонтники роблять найнеобхідніше – штукатурять і фарбують. Загальна вартість ремонту в цьому корпусі складає близько 300 тисяч гривень.

Другий під’їзд неможливо відремонтувати без поновлення відповідної документації. До того ж, капітального ремонту потребує перекриття. Вартість робіт за приблизними підрахунками становитиме близько семи мільйонів гривень.

Оглянувши казарми, Сергій Кузьменко пообіцяв допомогу у вирішенні проблеми із проведенням капітального ремонту.

Керівництво облдержадміністрації надало допомогу й у вирішенні інших проблем військових. Зокрема, було придбано 15 спальних мішків для спецпризначенців, а також будуть проводитись роботи із тентування військового транспорту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар