В Україні стартує безкоштовний он-лайн курс «Основи інформаційної безпеки»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Антивірусна лабораторія Zillya! спільно з освітнім ресурсом Prometheus оголошує про старт першого безкоштовного українського інформаційного курсу «Основи інформаційної безпеки», націленого на підвищення комп’ютерної грамотності українських громадян в питанні захисту персональних даних та особистої інформації при роботі з ПК, планшетом, смартфоном.

Як повідомили Першій електронній організатори, дата початку курсу – 30 березня 2015 року.

Автором і ведучим курсу виступає Олег Сич, технічний директор лабораторії Zillya! Антивірус, доцент Кафедри захисту інформації Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації НТУУ КПІ. Має більш ніж 15-річний досвід роботи в галузі інформаційної безпеки, у тому числі розробки антивірусного програмного забезпечення.

Курс буде корисний практично кожному, хто в повсякденному житті стикається з комп’ютерами, смартфонами, планшетами, користується соціальними мережами, електронною поштою або просто шукає інформацію в глобальній мережі Інтернет. Крім того, для засвоєння матеріалів не потрібно специфічних технічних або прикладних знань.

В рамках курсу слухачі зможуть дізнатися про те:
• Які існують основні кіберзагрози, хто і навіщо їх створює.
• Кого частіше атакують і чому не можна легковажно ставитися до погроз сучасного інформаційного суспільства.
• Як захистити особисту інформацію від втрати або крадіжки. Окремо буде розглянута тема безпеки електронних фінансів.
• Прості і доступні принципи безпечної роботи з мобільними пристроями, зокрема, смартфонами і планшетами.

Отримати більш детальну інформацію про курс, а також пройти реєстрацію для того щоб стати його слухачем можна за  посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар