Кіровоградські лялькарі відсвяткували 75-літній ювілей (ФОТО)

Сьогодні, 25 березня, Кіровоградський обласний академічний театр ляльок відсвяткував свій 75-літній ювілей.

Привітати кіровоградських митців зі святом прийшла вся культурна еліта Кіровоградщини, представники громадських організацій, чиновники. Лялькарі з 10 міст України теж приїхали, щоб привітати акторів театру зі святом. Безліч теплих слів, море квітів і чудових подарунків буквально заполонили сцену Кіровоградського обласного академічного театру ляльок. Безумовно, колеги по ремеслу дарували найцінніше – ляльки: яскраві, стильні, чарівні. Андрій Малик, голова правління благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» привітав театралів та подарував сертифікат на отримання мультимедійного проектора та екрану, що так необхідні кіровоградським театралам. Адже вони намагаються йти в ногу з часом і постійно удосконалюють свій репертуар.

Актори та режисер театру ляльок не залишилися в боргу перед гостями. На суд кіровоградської публіки була представлена новинка від Анатолія Поляка – лялькова вистава «Наймичка» інсценізована за творами Тараса Шевченка. Зал аплодував стоячи і викрикував «Браво!».

Читайте більше: Шевченківська мати ожила на сцені лялькового театру

Теплі слова та оплески – то своєрідна подяка нечисельному колективу театру ляльок, які незважаючи на скрутне матеріальне становище знаходять у собі сили та натхнення творити нові постановки, створювати ляльок, дивувати глядачів чудовими декораціями. При цьому всьому наші митці сцени ніколи не обділяють увагою ні малозабезпечені категорії населення, ні дітей учасників АТО, ні дітей з особливими потребами – на їхні вистави вони завжди можуть отримати безкоштовні квитки і зануритися в атмосферу доброї казки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар