У Бобринець злетілися молоді вчителі (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Щорічно на Кіровоградщині відбуваються районні та обласний зліти молодих вчителів, які були започатковані 44 роки тому видатним педагогом, нашим земляком Василем Сухомлинським. 25 березня у приміщенні місцевої гімназії відбувся зліт молодих вчителів Бобринеччини. Педагогів вітали представники райдержадміністрації та районної ради, міської влади,представники профспілок та помічник народного депутата України Станіслава Березкіна.

У рамках злету відбувся районний конкурс серед молодих педагогів «Міс освіта 2015», в якому взяли участь Анна Жегалюк, вчитель мистецтва Бобринецької ЗОШ №3, Катерина Соколенко, вчитель історії Федіївської ЗОШ та Наталя Філіпова, вихователь групи продовженого дня НВК «Бобринецька гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1».

Молоді педагоги представили на розсуд журі, досвідчених вчителів, представників влади уривки з уроків військово-патріотичного виховання, а також розповіли про свої захоплення та продемонстрували таланти. Цікавою родзинкою було те, що усі присутні на конкурсі глядачі були у ролі учнів.

Анна Жегалюк вразила організаторськими здібностями, змусивши зал разом розучити українську народну пісню, Катерина Соколенко розчулила усіх власною поезією, яку присвятила своєю другу Євгенію Шверненку, який загинув в АТО, Наталія Філіпова показала, як з допомогою наочних матеріалів виховувати у дітей любов до України.

Журі оцінило кожного вчителя – Наталія Філіпова отримала звання «Міс чарівність», Катерина Соколенко – «Міс обдарованість», а Анна Жегалюк – «Міс освіта – 2015». Учасники конкурсу також отримали подарунки від представників влади, профспілок.

Представник народного депутата України Станіслава Березкіна Андрій Малик подарував вчителям книги українського письменника Владислава Івченка, квіти та календарі «Заквітчана пісня».

«Сьогодні саме від вчителів залежить патріотичне виховання підростаючого покоління і саме ви закладаєте любов до України. І я сподіваюсь, що найближчим часом ми будемо святкувати не тільки перемогу над німецьким фашизмом, але й перемогу над російським», – зазначив Андрій Малик.

За словами Лариси Цесарської, голови Бобринецької організації профспілки працівників освіти і науки України (саме профспілки опікуються організацією зльоту), молоді педагоги незабаром братимуть участь в обласному етапі злету молодих вчителів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар