На Кіровоградщині воїнам АТО не вистачає землі

Сьогодні, 24 березня, відбулася нарада під керівництвом голови Кіровоградської ОДА з питання надання земельних ділянок учасникам АТО.

Не зважаючи на те, що Кіровоградщина займає 2-е місце за кількістю відведених земельних ділянок для учасників АТО (на 1-му місці Миколаївщина), ситуація навколо реалізації державної програми дуже заплутана. Справа у тому, що чиновникам невідома точна кількість ні учасників АТО, ні якого розміру земельні ділянки їм видавати, ні де ту землю брати.

За словами Ігоря Збаржевецького, очільника землевпорядної служби Кіровоградщини, на сьогодні за межами Кіровоградського району для учасників АТО видано 760 наказів на отримання земельних ділянок загальною кількістю 1260 га для ведення земельного господарства. У середньому на одного учасника АТО припадає 1,6 га землі.

«Загалом з липня 2014 року до цього часу учасникам АТО було виділено більше землі, ніж передбачалося першопочатково. На сьогоднішній день в області близько 3 тис. учасників АТО. Ще близько 3 тис. з’явиться з 4-ою хвилею мобілізації.

Наразі Держземагентство шукає додаткові резерви земельних ділянок. Нині не заключено договори оренди на 8,5 тис. га землі, а це 10 млн грн, які не потраплять в бюджет. Проте ці землі можна буде використати на земельні ділянки для учасників АТО», – прозвітував Ігор Збаржевецький.

Правда, обласне Держземагентство не знає скільки військових ще звернеться за земельними ділянками і по скільки гектар їм видавати, щоб вистачило на всіх.

Із землею у самому Кіровограді ситуація ще гірша: більше 1000 військових звернулися до міськради з проханням надати земельні ділянки, але дозвіл отримали лише 425 осіб.

Сергій Кузьменко одразу ж наказав створити комісію з чиновників та представників громадськості, яка б зайнялася врегулюванням даного питання і порахувала скільки землі має отримати кожен кіровоградський військовий.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар