Кіровоградські правоохоронці організували відпочинок для військових з зони АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Четверо поранених військових після лікування у військовому шпиталі відпочили в оздоровчому комплексі в Олександрівці разом з ветеранами органів внутрішніх справ.

Таке рішення з ініціативи керівництва області та начальника УМВС було прийнято не випадково. Відпочинок в хороших умовах, а найголовніше – моральна підтримка старших колег-офіцерів так важлива для тих, хто на собі відчув і гіркоту втрат, і фізичний біль від ворожих куль.

Усіх чотирьох бійців було поранено під Дебальцевим, що на Донеччині. Після надання першої невідкладної допомоги, військових перевели на лікування до Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни. Згодом лікарі рекомендували їм відпочинок у відомчому центрі УМВС, що в селищі міського типу Олександрівці.

Про те, наскільки швидко вони знайшли мову з військовими, розповідає ветеран ОВС Віталій Коротков:

– Враження від цих молодих людей дуже хороше. Вони спокійні і виважені, не особливо діляться тим, що пережили в бою, та з упевненістю говорять про майбутню перемогу українців над ворогом. Зважаючи на таку витримку та любов до країни, – не сумніваюся, так і буде, – каже Віталій Васильович.

Втім у кожного з солдат своя історія. Один з них після проходження реабілітації за два тижні відпустки одружиться зі своєю дівчиною, інший поїде до батьків, хтось знову продовжить лікування в госпіталі. Переживає власну трагедію за підтримки старших товаришів і боєць, який через війну втратив маму. Жінка дочекалася телефонного дзвінка сина, поки він вийшов з оточення, та після цього у неї зупинилося серце.

– Зараз для кожного з них наша турбота і підтримка є дуже важливими, я в цьому абсолютно впевнений, – говорить начальник УМВС України в Кіровоградській області Анатолій Вітюк. – Вони турбуються за країну, а наш обов’язок – потурбуватися про них. Ми запрошуватимемо бійців, які беруть участь в бойових діях в зоні АТО, для оздоровлення та реабілітації до відомчого оздоровчого комплексу в Олександрівці не рідше двох разів на місяць. Нехай набираються сил і одужують!

Після тижня відпочинку, хорошого харчування, вправ у тренажерному залі та плавання у басейні, бійці й справді відновили добру фізичну форму. Усі вони добудуть вдома відпустку а далі, ймовірно, знову вирушать на Схід країни. «А як же, – каже наймолодший з бійців, – там нас чекають на підмогу побратими.»

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар