Бобринецькі артисти підкорили Луганщину

На цих вихідних із зони АТО повернулися артисти Бобринецького районного будинку культури. Аматори привезли додому групу кіровоградських прикордонників, купу позитивних емоцій та вражень після виступу у Старобільську (районний центр Луганської області).

   

За словами Ольги Мельніченко, директора Бобринецького районного будинку культури, схід зустрів артистів Кіровоградщини тепло і душевно: зал педагогічного університету, де вони виступали, був переповнений військовими, студентами, викладачами та ласими до української творчості місцевими жителями.

«Не зважаючи на довгу дорогу і те, що ми майже 2 доби не спали – наші артисти виступили чудово. Ми і військових порадували, і з місцевими порозумілися, – розповідає Ольга Мельніченко. – Пісні співали як українською, так і російською мовами. Крім того, приїхали в гості до військових ми не з порожніми руками – учні Бобринецької школи №5 підготували листи та малюнки, настоятель Свято-Миколаївського храму протоієрей Юрій Онисько подарував солдатам ікони Божої Матері, а директор Федіївсього будинку культури, Анжела Лафета, передала на схід солодкі смаколики».

Це вже втретє аматорські колективи Кіровоградщини дають концерти у зоні АТО, якими не лише рятують військових від туги, а й виконують культурну місію – налагоджують стосунки між центром і сходом України. Організувати поїздку допоміг бобринецько-компаніївський благодійний фонд «Перемога»

«Волонтерством займаюся майже рік. Ідея привезти артистів якось виникла сама собою. Дивлюсь, волонтери то капеланів привозять, то психологів. Але ці люди не можуть охопити всіх військових на локації. А от артисти – це комплексна душевна допомога. Якщо говорити порівняннями, то психолог і святий отець – це автомат, артисти ж – важка артилерія, «Град». Крім того, це живе спілкування з людьми, яке засвідчує, що Донецьк і Луганськ – Україна», – пояснює Олександр Вороний, волонтер благодійного фонду «Перемога».

Під кінець Олександр трохи з сумом говорить, що у зв’язку з демобілізацією і приходом новобранців, треба буде знову відкласти справи культурні до кращих часів і з новою силою взятися за забезпечення бійців у зоні АТО.

Не зважаючи на можливі труднощі, хочеться вірити, що добрі починання компаніїївських та бобринецьких артистів надихнуть й інші імениті колективи Кіровоградщини на продовження цієї благої культурної місії.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар