Прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно керівництва підприємства

Прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно керівництва підприємства, яке незаконно заволоділо 280 тис грн.

 Прокуратурою області до ЄРДР внесено відомості за ч. 4 ст. 191 та  ч.1 ст. 205 КК України за фактом фіктивного підприємництва та незаконного заволодіння грошовими коштами ДП «Кіровоградський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

 За інформацією начальника відділу прокуратури області Пахаєвої В.П. керівник підприємства у січні 2014 року уклав з Кіровоградським облавтодором договір на перевезення вантажів та отримав за ним авансовий платіж у розмірі     280 тис грн.

При цьому встановлено, що у підприємства відсутні відповідні транспортні засоби та дозвільні документи на виконання перевезень за договором.

«Більше того, прокуратурою з’ясовано, що засновником вказаного підприємства є особа, місце проживання якої вигадане, за юридичною адресою підприємство не знаходиться. За короткий термін існування на його банківських рахунках здійснювався занадто великий обсяг фінансових операцій, за більшістю з яких кошти у великих розмірах перераховувалися на інший рахунок та знімалися готівкою», – розповіла Валентина Пахаєва.

Міліція проводить досудове розслідування. Його хід перебуває на контролі  прокуратури області.

Крім того, наразі вирішується питання щодо вжиття заходів представницького характеру з відшкодування вказаним підприємством завданих збитків.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар