«Безногий Робін Гуд» допомагає родинам полеглих бійців (ВІДЕО)

Так жартома називає себе Олександр Чалапчій – викладач  з міста Ульяновка на Кіровоградщині та колишній боєць 34 батальйону Кіровоградської тероборони. 

Торік у вересні хлопцеві під час мінометного обстрілу відірвало обидві ноги.

Про це йдеться у сюжеті програми ТСН на телеканалі “1+1”.

Як повідомляла Перша електронна, 28-річний викладач Олександр Чалапчій (м. Ульяновка Кіровоградської обл.) із зони АТО повернувся без ніг.

28 вересня о 5:30 ранку Сашко Чалапчій з українськими воїнами евакуювали людей з села Ленінське, Луганська область. Військові йшли спереду. “Як почався сепаратистський обстріл, ми відвели людей назад, щоб ті не зайшли в мінні поля. І уже, як верталися назад, прилетіла “награда”. Моя зміна закінчилася о 5 годині, але я пошкодував пацанів і подумав, хай посплять ще півгодинки. Ну… Слава Богу, що я, – одразу додає Сашко, щоб я, бува, нічого не подумала, – може я сильніший, – роздумливо, але впевнено каже він.

Після поранення його відправили в Дзержинськ, там ампутували ноги. На жаль, в лікарню його доставили з дуже низьким тиском, тому кінцівки врятувати не було шансу. В Дзержинську пробув 4 дні. Тоді надійшла інформація, що місто будуть бомбардувати, тому його евакуювали в Артемівськ, де пробув добу, а звідти потрапив у шпиталь в Київ.

Завдяки волонтерам Олександр Чалапчій пройшов протезування і реабілітацію у Відні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар