Кіровоградські педліцеїсти випадково профінансували країну-агресора?

Батьки учнів Кіровоградського державного педагогічного ліцею скаржаться на те, що керівництво закладу провело платний профорієнтаційний тест для своїх учнів від російських розробників.

Кошти ж, запевняють батьки, отримала фірма з країни-агресора.

«Розробляли цей профорієнтаційний тест викладачі, що колись працювали у педагогічному ліцеї. Зараз вони працюють в різних університетах України. Чому цей тест був створений російською мовою… Це авторська розробка і тест має право на існування різними мовами. Тест проходили за бажанням. З 275 учнів зголосилися на тестування 25», – коментує ситуацію Наталя Чередниченко, директор Кіровоградського державного педагогічного ліцею.

Правда, назву тесту та прізвища розробників Наталя Юріївна не назвала. «Це просто профорієнтаційний тест – він так і називається «Тест профорієнтатор», – зазначила директор.

Першій електронній газеті вдалося дізнатися назву профорієнтаційного тесту та вийти на сайт фірми-розробника.

Ми звернулися до Кіровоградського обласного центру зайнятості і поцікавилися чи обов’язково платити за подібні тестування для школярів.

«У Кіровоградській області ми поставили 302 шкільних термінали з різноманітними тестами та профорієнтаційними програмами. Крім того, можна звернутися у найближчий центр зайнятості, запросити фахівця і він прийде до учнів зі своїм ноутбуком і профорієнтаційною програмою, проведе безкоштовне профорієнтаційне тестування», – коментує ситуацію, яка склалася, директор Кіровоградського обласного центру зайнятості Юрій Слоневський.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар