Купатись тільки в «Тихій гавані» – бо хочу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учора, 17 березня, у кіровоградському прес-клубі мешканець мікрорайону Новоолексіївки, який діяв з його слів за дорученням всіх жителів мікрорайону, порушив питання про «законність» забудови ресторанного комплексу на березі Сугоклеї.

Як виявилось під час прес-конференції ця проблема турбує лише одного активіста з квартального комітету Новоолексіївки – Михайла Демченка, адже ще дві особи, заявлені у прес-анонсі, на зустріч із журналістами взагалі не з’явилися. Йдеться про представників ще двох квартальних комітетів мікрорайону – Людмилу Одорожу та Сергія Вихриста.

«Їх терміново викликали на нараду районної ради», – пояснює відсутність колег Михайло Демченко.

Тож Демченку довелося самому аргументувати позицію, заявлену у темі прес-конференції: «Законність забудови берегової зони річки Сугоклея».

Він розповів, що гідно із постановами міськради, ще у 2008 році територія була передана Олександру Горбунову для побудови човнової станції та облаштування місць для відпочинку. Наразі там розміщений ресторанний комплекс «Тиха Гавань». За словами Михайла Демченка, саме ця територія може бути використана як пляж, адже решта берега є крутим схилом або ж бетонними обривами. Натомість забудована зона огороджена парканом, який не дає місцевим жителям вільного доступу до прибережної зони.

Гучними словами активіст не обмежився і проілюстрував свої звинувачення саморобною «схемою», судячи з якої громадськості мікрорайону заважає всього лише одна забудова – комплекс «Тиха гавань».

Щодо конкретних доказів, то Демченко не показав жодних документів, які підтвердили б його повноваження як представника громади і довели вимоги громади.

«Я не стверджую, що ця забудова є незаконною. Я маю припущення, що це відбувається з порушенням законодавства. Там де немає інформації, виникають плітки», – врешті пояснив свою позицію Михайло Демченко.

Також він озвучив вимогу до орендаря надати повний пакет документів, де вказано всі підстави законної забудови. Зустрітися запропонував у прямому ефірі ток-шоу «Ми».

На запитання і заклики активіста відповіла помічник народного депутата Людмила Загоруйко. «Ви хочете побачити документи? Будь ласка, приходьте у громадську приймальню у будь-який зручний для Вас час і ми все надамо. Ви вже раз підіймали це питання (під час звітної зустрічі про 100 днів роботи депутата Горбунова) і тоді Вам відповіли це саме», – зазначила вона.

До того ж, помічник нардепа запевнила, що ця територія не є пляжем, адже не відповідає жодним умовам для безпечного купання, зокрема санепідемстанція визнала водойму забороненою для купання. Поблизу було встановлено табличку з відповідним попередженням: «Купатись заборонено!».

Присутні на прес-конференції журналісти поставили Михайлу Демченку запитання: «Ви виборюєте можливість купатись у необлаштованому для цього місці, яке взагалі не є пляжем по суті?». На що він відповів, що це його справа купатись там чи ні.

Залишились ще питання без відповідей: кому насправді цікаво? Навіщо? Чому саме зараз? Чи в пляжі справа? Може знов політика?!…

Поширити:

Залишити коментар:

коментар