Стипендія понад 1710 грн оподатковується військовим збором

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградська ОДПІ інформує, що об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені статтею 163 Податкового кодексу України, зокрема:загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).

Не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку сума стипендії (включаючи суму її індексації, нараховану відповідно до закону), яка виплачується з бюджету учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад’юнкту. При цьому сума такої стипендії не повинна перевищувати суму, визначену в абзаці першому підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 Податкового кодексу України, тобто не вище суми прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помножену на 1,4 та округлену до найближчих 10 гривень (у 2015 році — 1710 грн.). Сума перевищення, за її наявності, підлягає оподаткуванню під час її нарахування (виплати) (пп. 165.1.26 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України).

Тож сума стипендії, що перевищує розмір, визначений в абзаці першому підпункту 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 Податкового кодексу України (у 2015 році — 1710 грн.), яка виплачується з бюджету учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад’юнкту, підлягає оподаткуванню військовим збором за ставкою 1,5%.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар