Даля Грібаускайте запросила поранених кіровоградськіх спецпризначенців до Литви на лікування і протезування

Така розмова відбулася під час зустрічі замполіта кіровоградського 3-го полку спеціального призначення Миколи Поровського з президетном Литви Далею Грібаускайте.

У Вільнюсі під час відзначення 25 річниці проголошення Незалежності Литви замполіт кіровоградського 3-го полку спеціального призначення Микола Поровський та президент Литви Даля Грібаускайте погодили питання  лікування і протезування важкопоранених солдат-спецназівців нашого полку.

“Розмова із Президентом Далею Грібаускайте і потиск руки як символ взаємної підтримки Литви і України в минулому – в час боротьби за Незалежність і тепер. Подарував пані Президенту свою книгу “За вашу і нашу волю” про співпрацю Руху і Саюдісу у 89-90-ті роки, вона у свою чергу погодила прохання прийняти в Литву на лікування і протезування важкопоранених солдат-спецназівців мого полку”, – пише Микола Поровський на своїй сторінці у Fаcebook.

Нагадаємо, що 24 серпня 1991 року у день прийняття Акту Незалежності народний депутат України Микола Поровський у Верховній Раді І скликання вніс проект Постанови про створення Збройних Сил України. Одним із пунктів цієї постанови було передбачено і створення Міністерства Збройних Сил України.

Як один з провідників “Народного руху”, Микола Поровський активно співпрацював з литовським «Саюдісом» у боротьбі за незалежність Литви і України та брав участь у  міжпарламентській співпраці Литви та України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар