На Олександрівщині у питній воді переважають нітрати?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Середня концентрація нітратів у колодязній воді у минулому році в Олександрівці становила 249 мг/дм3 та перевищувала допустиму норму у 5,03 рази, у населених пунктах Олександрівського району – 247 мг/дм3 та перевищувала допустиму норму у 4,9 рази. 

Про це кореспонденту Першої електронної газети повідомили спеціалісти Знам’янського районного лабораторного відділення, які у порядку моніторингу якості води провели 136 досліджень води.

За результатами їх досліджень, найзабрудніша питна вода у селі Подлісному, де у 9 разів нітратів більше, ніж допустима норма, у Сатвидлах (у 8,2 рази), у селі Поселянівці (у 7 разів), у селі Бандуровому (у 6,7 рази), у селищі Єлизаветградці (6,1 рази), у селі Стара Осота (у 6 разів). Найменша забрудненість у колодязях села Триліс, де забрудненість нітратами в 1,4 рази перевищує встановлену норму, та селі Миколаївці, у колодязях якого норма нітратів в 1,7 разів більше необхідної.

„Ще п’ять років тому у населених пунктах Олександрівського району середня концентрація нітратів у колодязній воді перевищувала в середньому в 1,5-2 рази,” – зазначають знам’янські лаборанти.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар