Як медики Олександрійщини допомагають учасникам АТО та переселенцям

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Відколи на Сході України почалася війна, за допомогою до медиків Олександрійської центральної районної лікарні звернулося майже 300 переселенців та більше 20 військових-учасників АТО. 

Як розповіла кореспонденту Першої електронної газети заступник головного лікаря Тетяна Прошина, найбільш затребуваними є консультації та поради сімейних лікарів.

Поряд з цим непоодинокими є звернення до таких вузькопрофільних фахівців, як невропатолог, уролог, лор та хірург. Число пацієнтів, які потребують допомоги лікарів постійно зростає.

Із 298 переселенців, які прийшли під кабінети олександрійських лікарів, 72 дорослих потребували консультації терапевта, 84 дитини – огляду педіатра, 19 осіб було проліковано амбулаторно, 8 – в стаціонарі.

«Ми приймали пологи в однієї переселенки, – відзначає Тетяна Прошина. – Ще одну жінку довелося прооперувати у зв’язку зі складним осколковими пораненням. В умовах стаціонару їй надали всю необхідну медичну допомогу. А що стосується військових, то більшість проліковані в хірургічному та терапевтичному відділеннях. Найпоширеніший діагноз – поранення, а ще трапляються такі соматичні захворювання, як хронічний бронхіт, ниркові коліки, гіпертонія, виразка шлунку тощо. Обстеження, лікування та харчування військових здійснюється за рахунок загальних асигнувань, тобто виключно за державний кошт», – констатує лікар.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар