Для ремонту і утримання художнього музею потрібно понад 7 мільйонів

Кіровоградський обласний художній музей потребує капітального ремонту після підтоплення. Музейники сподіваються, що збитки покриє страховка.

Як повідомила Валентина Животовська, зараз працівники страхової компанії “Каско” перевіряють чи підпадає даний випадок під страховий поліс музею. У разі позитивної відповіді, частина ремонту буде здійснена за рахунок страховки. В іншому разі – музейникам доведеться шукати інші шляхи фінансування.

За словами Животовської, станом на 2013 рік лише на утримання приміщення музею в належному стані потрібно було 7 млн 600 тис. грн. Такий кошторис уклала компетентна експертна комісія. Після підтоплення ця сума вже не є актуальною, адже музею завдано чималих збитків. На думку Животовської, повністю привести музей до ладу можна лише за підтримки державного бюджету – якщо заклад фінансуватиметься за рахунок фонду регіонального розвитку.

Вікторія Кулікова, директор департаменту регіонального розвитку, підтвердила, що обласний бюджет не потягне таких витрат і повідомила, що музей вже внесено до списку об’єктів державного фінансування. Збір всіх необхідних документів буде завершено до 1 квітня і передано на розгляд уряду. На даний момент у музеї розпочали зварювальні роботи, замінено трубу і відновлено теплопостачання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар