У Кіровограді створюють рукописну книгу поезій Ліни Костенко (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградські студентки Вікторія Гапоненко та Альона Олійник ініціювали створення рукописної книги поезій Ліни Костенко до дня народження поетеси.

Як розповіла Першій електронній Вікторія Гапоненко, ідея створення рукописної книги виникла ще минулого року, під час поїздки у Бережани. «Ми відвідали місцевий музей, де побачили рукописний «Кобзар» Тараса Шевченка, створений місцевими активістами. Ми подумали, що було б класно втілити подібний проект у нас в університеті, але обрати для цього щось оригінальніше,» – розповіла Вікторія.

Наразі залучено більше сотні людей: студенти, викладачі КДПУ ім. В. Винниченка. Кожен обирав улюблену поезію і записував на сторінку книги.

Окрім того, книга буде ілюстрована кіровоградською художницею, яка встигла відзначитись на всеукраїнському видавничому ринку. Оригінальність малюнків Ольги Макаревич додасть книзі неординарності і передасть настрій кожного вірша живого класика української літератури.

Зараз книга частково заповнена і під творчим пензлем Ольги з блокноту із записками перетворюється на витвір мистецтва.

Що з рукописом буде далі дівчата ще не вирішили. Але знають одне: книга просто так не пропаде. Вона буде або передана Ліні Костенко або продана на благодійному аукціоні.

Якою буде книга читайте на Першій електронній.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар